De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Bonenstoof Hawaii

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Bonenstoof Hawaii

Bereidingswijze

Bonenstoof Hawaii

  • Schil en snijd de aardappels in gelijke kleine blokjes.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Pel en snijd de uien in parten.
  • Snijd de bacon in blokjes.
  • Snijd de kippendijen in gelijke stukken.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Snijd de ananas in gelijke stukjes.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de bacon circa 5 minuten. Voeg de uien, aardappels, knoflook, kippendijen en de rietsuiker toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de trostomaten, ananas, gezeefde tomaten en de rozemarijn toe en breng het geheel aan de kook. Stoof in circa 15 minuten gaar.
  • Giet de zwarte bonen af en spoel schoon. Voeg de zwarte bonen en de chilibonen toe en warm goed door.
  • Roer de maïzena aan met een scheutje water en roer door de bonenstoof Hawaii. Verwijder de rozemarijn en breng de bonenstoof op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Heerlijk, de bacon heb ik vervangen door gerookte spekjes. Kan evt ook vervangen worden door gerookte paprikapoeder.

En als alle ingrediënten erin zitten, laat ik de stoof wat langer sudderen op laag vuur, zo’n 15 à 20 minuten.
Of je warmt de andere dag de stoof weer op, dan is ie eigenlijk echt op z’n lekkerst.
Josepha de Bruijn
11-12-2023

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.