Bonenstoof Hawaii

8
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Bonenstoof Hawaii

  • Schil en snijd de aardappels in gelijke kleine blokjes.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Pel en snijd de uien in parten.
  • Snijd de bacon in blokjes.
  • Snijd de kippendijen in gelijke stukken.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Snijd de ananas in gelijke stukjes.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de bacon circa 5 minuten. Voeg de uien, aardappels, knoflook, kippendijen en de rietsuiker toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de trostomaten, ananas, gezeefde tomaten en de rozemarijn toe en breng het geheel aan de kook. Stoof in circa 15 minuten gaar.
  • Giet de zwarte bonen af en spoel schoon. Voeg de zwarte bonen en de chilibonen toe en warm goed door.
  • Roer de maïzena aan met een scheutje water en roer door de bonenstoof Hawaii. Verwijder de rozemarijn en breng de bonenstoof op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Ingredienten

4
Personen

Bonenstoof Hawaii

  • 300 g zoete aardappels
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 150 g bacon aan stuk
  • 400 g kippendijen zonder bot
  • 5 trostomaten
  • 1 ananas
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 el rietsuiker
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • 2 takjes rozemarijn
  • 400 g chilibonen
  • 800 g zwarte bonen
  • 1 el maïzena
Geef je waardering
8