Harde wenerdeeg
Meng suiker, boter, bloem en ei tot een deeg. Bestuif met bloem, duw plat en laat afgedekt met folie circa 15 minuten rusten.
Rijstvulling
Verwarm de oven voor op 190 °C. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk, suiker, rijst, vanillestokje en –merg en room aan de kook en kook de rijst op laag vuur in circa 20 minuten gaar. Laat de rijstvulling afkoelen. Klop de eieren met suiker zo luchtig mogelijk en spatel door de rijstvulling. Vet een vlaaivorm in en leg op de bodem ingevet bakpapier. Bestuif het deeg met bloem en rol met een deegroller gelijkmatig uit. Bekleed de vorm met het deeg en prik de bodem in met een mesje. Schenk de rijstvulling erop en bak de vlaai in de oven in circa een half uur goudbruin en gaar. Haal de vlaai uit de vorm en laat hem afkoelen.
Mangomousse
Klop de slagroom yoghurt dik. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Bak de mango in de pan. Voeg boter, gembersiroop, suiker en kurkuma mee en bak circa 8 minuten mee. Week de gelatine circa 5 minuten in koud water en los hem met aanhangend vocht op in een pannetje. Pureer de mango, roer de gelatine erdoor en laat de mangopuree afkoelen. Spatel de slagroom erdoor en verdeel de mangobavaroise over de vlaai. Strijk de bovenkant glad.
Garneren
Klop de slagroom met suiker stijf. Schil en snijd de mango van de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Spuit de slagroom naar eigen inzicht op de vlaai en verdeel de rest van de garnering erover.
0 reacties