De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bokronis (sardientjes) met krieltjes en marokkaanse spinazie

30 min kooktijd
Bokronis (sardientjes) met krieltjes en Marokkaanse spinazie

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Sardientjes marineren

  • Was de sardientjes, laat ze uitlekken en verwijder de graten.
  • Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Pluk en hak de koriander fijn.
  • Meng in een kom de sardientjes met de helft van de koriander, de helft van de ui en de knoflook, ras el hanout , de helft van het paprikapoeder en een scheutje olijfolie. Laat circa 10 minuten marineren.

Krieltjes

  • Breng in een pan een laagje water aan de kook. Was de krieltjes en kook ze in circa 10 minuten gaar.
  • Giet de krieltjes af en stoom ze droog.

Marokkaanse spinazie

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de spinazie in circa 3 minuten gaar. Giet de spinazie in een vergiet en laat uitlekken.
  • Halveer de citroen. Pluk en hak de peterselie.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de resterende knoflook en ui, sap van een halve citroen, paprikapoeder, komijnpoeder, koriander, peterselie en spinazie.
  • Leg een deksel op de pan en laat circa 3 minuten garen.
  • Voeg de olijven toe en leg de deksel op de pan.

Sardientjes bakken

  • Besmeer de helft van de filets met marinade en leg er een niet besmeerde filet op. Druk ze voorzichtig aan.
  • Wentel de sardines door de bloem.
  • Verhit een laagje van circa 3 centimeter olie in een pan en frituur de sardientjes in circa 3 minuten goudbruin.
  • Laat de sardientjes uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de overgebleven citroen in partjes en serveer bij de sardientjes. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker