Bokronis (sardientjes) met krieltjes en Marokkaanse spinazie

12
Makkelijk
Bokronis (sardientjes) met krieltjes en Marokkaanse spinazie

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Sardientjes marineren

  • Was de sardientjes, laat ze uitlekken en verwijder de graten.
  • Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Pluk en hak de koriander fijn.
  • Meng in een kom de sardientjes met de helft van de koriander, de helft van de ui en de knoflook, ras el hanout , de helft van het paprikapoeder en een scheutje olijfolie. Laat circa 10 minuten marineren.

Krieltjes

  • Breng in een pan een laagje water aan de kook. Was de krieltjes en kook ze in circa 10 minuten gaar.
  • Giet de krieltjes af en stoom ze droog.

Marokkaanse spinazie

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de spinazie in circa 3 minuten gaar. Giet de spinazie in een vergiet en laat uitlekken.
  • Halveer de citroen. Pluk en hak de peterselie.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de resterende knoflook en ui, sap van een halve citroen, paprikapoeder, komijnpoeder, koriander, peterselie en spinazie.
  • Leg een deksel op de pan en laat circa 3 minuten garen.
  • Voeg de olijven toe en leg de deksel op de pan.

Sardientjes bakken

  • Besmeer de helft van de filets met marinade en leg er een niet besmeerde filet op. Druk ze voorzichtig aan.
  • Wentel de sardines door de bloem.
  • Verhit een laagje van circa 3 centimeter olie in een pan en frituur de sardientjes in circa 3 minuten goudbruin.
  • Laat de sardientjes uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de overgebleven citroen in partjes en serveer bij de sardientjes. 

Ingredienten

4
Personen

Bokronis(sardientjes) met Marokkaanse spinazie en krieltjes

  • 24 verse sardientjes
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bosje koriander
  • 2 el ras el hanout
  • 2 tl paprikapoeder
  • olijfolie
  • 700 g krieltjes
  • 900 g spinazie
  • 1 citroen
  • 0.5 bosje peterselie
  • zonnebloemolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 12 groene pitloze olijven in water
  • 50 g bloem

Extra nodig:

  • keukenpapier
Bokronis (sardientjes) met krieltjes en Marokkaanse spinazie
Geef je waardering
12