Sardientjes marineren
- Was de sardientjes, laat ze uitlekken en verwijder de graten.
- Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Pluk en hak de koriander fijn.
- Meng in een kom de sardientjes met de helft van de koriander, de helft van de ui en de knoflook, ras el hanout , de helft van het paprikapoeder en een scheutje olijfolie. Laat circa 10 minuten marineren.
Krieltjes
- Breng in een pan een laagje water aan de kook. Was de krieltjes en kook ze in circa 10 minuten gaar.
- Giet de krieltjes af en stoom ze droog.
Marokkaanse spinazie
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de spinazie in circa 3 minuten gaar. Giet de spinazie in een vergiet en laat uitlekken.
- Halveer de citroen. Pluk en hak de peterselie.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de resterende knoflook en ui, sap van een halve citroen, paprikapoeder, komijnpoeder, koriander, peterselie en spinazie.
- Leg een deksel op de pan en laat circa 3 minuten garen.
- Voeg de olijven toe en leg de deksel op de pan.
Sardientjes bakken
- Besmeer de helft van de filets met marinade en leg er een niet besmeerde filet op. Druk ze voorzichtig aan.
- Wentel de sardines door de bloem.
- Verhit een laagje van circa 3 centimeter olie in een pan en frituur de sardientjes in circa 3 minuten goudbruin.
- Laat de sardientjes uitlekken op keukenpapier.
- Snijd de overgebleven citroen in partjes en serveer bij de sardientjes.
0 reacties