De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bokkenpootjestaart

Ben je op zoek naar een originele taart? Wij delen het recept voor het maken van een bokkenpootjestaart.
30 min voorbereidingstijd
120 min wachttijd
bokkenpootjestaart

Een recept van

Perry de Man

horizontale foto perry de man

"Dit recept is top! Zonder oven te bereiden en met maar een half uur voorbereidingstijd. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de bokkenpootjes zelf te maken."

Bereidingswijze

Bokkenpootjestaart

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier. 

  2. Snijd 300 gram van de bokkenpootjes in stukjes. Snijd de overige 100 gram over de lengte door de helft.  Snijd de boerencake in plakken. 

  3. Bekleed de bodem van de springvorm met de plakken kant-en-klare boerencake. Druk de plakken cake goed aan zodat het één geheel vormt.  

  4. Plaatst de gehalveerde bokkenpootjes tegen de rand. Druk er eventueel voorzichtig wat cake tegenaan zodat ze blijven staan. 

  5. Klop de slagroom samen met de vanillesuiker en Klop-Fix in een kom tot een stevig slagroommengsel. Verdeel de helft van dit mengsel vervolgens over de cakebodem en strijk glad met een spatel. 

  6. Giet ene laagje advocaat over de slagroom en bedek dit met 100 gram van de in stukken gesneden bokkenpootjes. Verdeel hierover de rest van de slagroom en de overige 100 gram bokkenpoot-stukjes. Eindig met een laag advocaat en het restant aan stukken bokkenpoot. 

  7. Laat de bokkenpootjestaart minstens 2 uur opstijven in de koelkast. 

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker