De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Boeuf bourguignon met gratin

Deze heerlijke boeuf bourguignon met gratin is puur genieten. Bon appétit!

30 MIN
Boeuf bourguignon met gratin
Wim Ballieu

Bereidingswijze

Kneus en pel de knoflook. Doe de knoflook met het vlees, de ui, wortel, bleekselderij, tijm en laurier in een schaal. Kneus de jeneverbessen (in een vijzel) en voeg ze met de kruidnagels en zout en peper naar smaak toe. Schenk de wijn erbij en laat het vlees afgedekt een nacht in de koelkast marineren.

Verwarm de oven voor tot 95 ºC. Doe de inhoud van de schaal stoofvlees in een zeef en vang de marinade op. Verwijder de jeneverbessen, kruidnagels, tijm en laurier uit de groenten. Houd het vlees en de groenten apart.

Smelt de boter in een braadpan. Bak de spekreepjes in 4 minuten knapperig uit. Schep het vlees erdoor en bak in 5 minuten rondom bruin. Bak de champignons 3 minuten mee. Voeg de gemarineerde groenten toe. Bestrooi het vlees en de groenten met de bloem en bak 1 minuut mee. Schenk de opgevangen marinade in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en stoof het vlees in de voorverwarmde oven in 2,5 uur gaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. 

Verhoog de oventemperatuur naar 220 ºC. Bouw in de ovenschaal torentjes door 1 plakje knolselderij, 1 gratin en 1 plakje kaas te stapelen. Bak de gratins in de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Serveer met het stoofvlees.

Tip: Het vlees kan ook op het fornuis op heel laag vuur in 2 uur worden gaar gestoofd. Kan je oven niet lager dan 120ºC  houd dan ook 2 uur aan.

Tip: Kies geen mager maar goed doorregen rundvlees, dat stooft heerlijk mals en zacht.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker