Boerinnenstamp (aardappel-wortel-snijbonenstamppot)

19
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Schil de aardappels en breng ze in het water met de bouillonblokjes aan de kook. Kook de aardappels zodra de bouillon kookt circa 10 minuten.

Schil en snijd de bospenen in stukjes.

Pel en snijd de uien intussen in halve ringen.

Pel en snijd de knoflook in stukjes.

Maak de snijbonen schoon en snijd ze zo fijn mogelijk.

Voeg de uien, knoflook, bospenen en snijbonen toe aan de aardappels en kook in circa 10 minuten gaar.

Snijd de plakjes ham en kaas in dezelfde breedte als het katenspek. Leg de plakjes ham op de kaas en rol ze strak op. Rol ze vervolgens in het katenspek en zet vast met een cocktailprikker.

Verhit een scheut olie in een pan en bak de ham-kaasrolletjes circa 5 minuten rondom.

Giet de aardappels met groente af maar bewaar het kookvocht. Stamp aardappels en groente fijn met een pureestamper, maak smeuïg met een beetje kookvocht en breng op smaak met versgemalen peper.

Serveren

Schep de boerinnenstamp op bord en leg de ham-kaasrolletjes erop.

Ingredienten

4
Personen

Boerinnenstamp (aardappel-wortel-snijbonenstamppot)

  • 600 g kruimige aardappels
  • 1 l water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 bos bospenen
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g snijbonen
  • 4 plakjes kaas
  • 4 plakjes ham
  • 12 plakjes katenspek
  • olijfolie om in te bakken

Extra nodig

  • cocktailprikkers
Geef je waardering
19