Boerenkool-spruitjesstoof

10
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ze in water met een beetje zout in circa 20 minuten gaar.

Pel en snijd de knoflook in plakjes.

Snijd de rode peper in dunne ringen.

Pluk en snijd de salie in dunne reepjes.

Verwarm voor de boerenkool-spruitjesstoof 50 gram boter in een hapjespan en fruit de knoflook, peper en de salie circa 2 minuten op middelhoog vuur.

Scheur de gewassen boerenkool in grove stukken en verwijder de harde steel en nerf uit het midden.

Snijd de kontjes van de spruiten, haal de buitenste blaadjes eraf en snijd de spruiten

Voeg de spruiten en boerenkool toe aan de pan en fruit 2 minuten mee. Blus het geheel af met water en stoof in circa 10 minuten gaar. Breng op smaak met versgemalen peper.

Giet de aardappels af, laat uitwasemen en stamp fijn met een pureestamper. Voeg de resterende boter en een flinke scheut olijfolie extra vierge toe en breng de puree op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

Serveren

Schep aardappelpuree in het midden van een bord en maak er een kuiltje in. Leg daarbovenop wat boerenkool-spruitjesstoof. Rasp er Parmezaanse kaas over en bestrooi met pijnboompitten.

Ingredienten

4
Personen

Boerenkool-spruitjesstoof

  • 800 g kruimige aardappels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 bosje salie
  • 75 g roomboter
  • 200 g boerenkool (stronk)
  • 300 g spruiten
  • 300 ml water
  • olijfolie extra vierge
  • 70 g pijnboompitten
  • 70 g Parmezaanse kaas

Extra nodig:

  • hapjespan met dikke bodem
  • blender/staafmixer
Geef je waardering
10