De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

boerenkool-spruitjesstoof

Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ze in water met een beetje zout in circa 20 minuten gaar. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Snijd de rode peper in dunne ringen. Pluk en snijd de salie in dunne reepjes.

30 MIN
Boerenkool-spruitjesstoof

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ze in water met een beetje zout in circa 20 minuten gaar.

Pel en snijd de knoflook in plakjes.

Snijd de rode peper in dunne ringen.

Pluk en snijd de salie in dunne reepjes.

Verwarm voor de boerenkool-spruitjesstoof 50 gram boter in een hapjespan en fruit de knoflook, peper en de salie circa 2 minuten op middelhoog vuur.

Scheur de gewassen boerenkool in grove stukken en verwijder de harde steel en nerf uit het midden.

Snijd de kontjes van de spruiten, haal de buitenste blaadjes eraf en snijd de spruiten

Voeg de spruiten en boerenkool toe aan de pan en fruit 2 minuten mee. Blus het geheel af met water en stoof in circa 10 minuten gaar. Breng op smaak met versgemalen peper.

Giet de aardappels af, laat uitwasemen en stamp fijn met een pureestamper. Voeg de resterende boter en een flinke scheut olijfolie extra vierge toe en breng de puree op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

Serveren

Schep aardappelpuree in het midden van een bord en maak er een kuiltje in. Leg daarbovenop wat boerenkool-spruitjesstoof. Rasp er Parmezaanse kaas over en bestrooi met pijnboompitten.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker