Boerenappeltaart

17
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Appelvulling
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in schijfjes. Meng met de suiker en de kaneelpoeder.

Beslag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de taartschaal in. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Roer de boter met de suiker, kaneelpoeder en vanillemerg zacht en voeg stuk voor stuk de eieren toe. Meng de bloem met de bakpoeder en het zout door het beslag. Roer voorzichtig de melk erdoor. Schenk het beslag in de taartschaal en verdeel de schijfjes appel en het vocht over de bovenkant. Bak de boerenappeltaart in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Glazuur
Roer het eiwit met de poedersuiker tot een spuitbare pasta. Vouw een cornetje van bakpapier, vul deze met het glazuur en spuit het glazuur over de taart.

Ingredienten

1
Porties

Appelvulling

  • 2 appels
  • 85 g suiker
  • 1 tl kaneelpoeder

Glazuur

  • 0.5 eiwit
  • 8 el poedersuiker

Extra nodig

  • taarschaal van ca 28 cm
  • boter om in te vetten
  • bakpapier

Beslag

  • 1 vanillestokje
  • 115 g boter
  • 75 g lichte basterdsuiker
  • 150 g suiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 eieren
  • 210 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 1 mespuntje zout
  • 75 ml melk
Geef je waardering
17