Stamppot
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukjes en kook de aardappels in een pan met water en zout.
- Schil en snijd de wortels in blokjes en de prei in stukjes en voeg ze toe aan de pan met aardappels.
- Maak de spruitjes schoon, halveer ze en voeg ze toe aan de pan en kook nog circa 5 minuten door en giet de stamppot af.
- Verwarm een derde van de melk.
- Pureer de aardappels met de pureestamper, voeg de melk toe en meng goed door elkaar.
- Roer de mosterd en de zilveruitjes erdoor.
Omelet
- Pluk en hak de blaadjes van de selderij. Snijd de bieslook fijn.
- Kluts de eieren los met de resterende melk en de kruiden en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verhit een scheut olie in een pan en schep er een lepel eimengsel in.
- Bak de omelet met deksel in de pan in circa 3 minuten gaar.
0 reacties