Boerderijstamppot met kruidenomelet

2
Gemiddeld
Boerderijstamppot met kruidenomelet

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Stamppot

  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukjes en kook de aardappels in een pan met water en zout.
  • Schil en snijd de wortels in blokjes en de prei in stukjes en voeg ze toe aan de pan met aardappels.
  • Maak de spruitjes schoon, halveer ze en voeg ze toe aan de pan en kook nog circa 5 minuten door en giet de stamppot af.
  • Verwarm een derde van de melk.
  • Pureer de aardappels met de pureestamper, voeg de melk toe en meng goed door elkaar.
  • Roer de mosterd en de zilveruitjes erdoor.

Omelet

  • Pluk en hak de blaadjes van de selderij. Snijd de bieslook fijn.
  • Kluts de eieren los met de resterende melk en de kruiden en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Verhit een scheut olie in een pan en schep er een lepel eimengsel in.
  • Bak de omelet met deksel in de pan in circa 3 minuten gaar. 

Ingredienten

4
Personen

Boederijstamppot met kruidenomelet

  • 800 g aardappels
  • 300 g wortels
  • 300 g prei
  • 300 g spruitjes
  • 150 ml melk
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el zilveruitjes
  • 0.25 bosje selderij
  • 0.25 bosje bieslook
  • 4 eieren
  • zout
  • versgemalen peper
Boerderijstamppot met kruidenomelet
Geef je waardering
2