Bloemkoolcurry met saucijsjes

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Overgiet de saucijsjes met kokend water en laat ze circa 5 minuten wellen.
  • Schil en snijd de aardappels in stukjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de aardappels, currypasta en kokosmelk toe. Laat met deksel op de pan circa 10 minuten op laag vuur koken.
  • Giet de saucijsjes af en dep ze goed droog met keukenpapier.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de saucijsjes in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Snijd de saucijsjes in plakjes.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes en kook ze in circa 2 minuten in de pan met water.
  • Schil en snijd de stelen van de broccoli in stukjes, voeg toe en kook in circa 3 minuten gaar. Giet de bloemkool en broccoli af en laat goed uitlekken. Roer de bloemkool, broccoli en de saucijsjes door de aardappel en warm kort door.
  • Snijd de rode peper in ringetjes.
  • Pluk en hak de koriander fijn.

Serveren

  • Verdeel de curry over borden en bestrooi met rode peper en koriander.

Ingredienten

4
Personen

Bloemkoolcurry met saucijsjes

  • 2 saucijsjes
  • 700 g zoete aardappel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 250 ml kokosmelk
  • 4 tl currypasta
  • 1 bloemkool
  • 1 broccoli
  • 1 rode peper
  • 0.5 bosje koriander

Extra nodig

  • keukenpapier
Geef je waardering
4