Couscous
Kook/week de couscous gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Bloemkoolcouscous
Rasp de bloemkool fijn. Snijd de merguezworstjes in stukjes. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de merguezworstjes in circa 4 minuten goudbruin. Voeg de bloemkool en pijnboompitten toe en bak circa 4 minuten mee.
Snijd de zongedroogde tomaten fijn. Snijd de bosui in fijne ringetjes. Voeg de zongedroogde tomaten met een scheutje tomatenolie en de bosui toe en bak nog circa 4 minuten mee.
Meng de geweekte couscous erdoor en breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Pittige salsa verde
Pluk en hak de munt, koriander en peterselie fijn. Halveer de citroen en snijd de helft in partjes. Meng in een kom de munt, koriander, peterselie, harissa, sap van de halve citroen en de olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout.
Serveren
Verdeel de bloemkoolcouscous over borden en lepel de pittige salsa verde eroverheen. Serveer met een partje citroen.
Meld je aan en praat mee