Couscous
- Gaar de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Pluk en hak de peterselie fijn.
- Voeg de harissa en de helft van de peterselie toe aan de couscous.
Bloemkool
- Pel en snipper de ui.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Hak de amandelen grof.
- Snijd de zongedroogde tomaten fijn.
- Snijd de bloemkool zo fijn mogelijk.
- Rasp de citroen
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en ras el hanout circa 2 minuten. Bak de amandelen en de zongedroogde tomaten kort mee. Voeg de bloemkool toe en breng op smaak met de rasp van de citroen, een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de resterende peterselie toe.
Heilbotfilet
- Dep de heilbotfilet droog met keukenpapier en snijd in gelijke stukken. Breng de heilbotfilet op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de heilbotfilet om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar.
- Halveer de citroen en pers de helft boven de vis. Snijd de resterende citroen in partjes.
Serveren
- Verdeel de couscous en de bloemkool over borden. Leg de heilbotfilets erop en serveer met een partje citroen.
Meld je aan en praat mee