Maak de moten schoon. Snijd de rode peper en knoflook fijn. Snipper de ui grof. Leg de vis in een kom en giet er water bij zodat de vis net onder staat. Voeg zout, peper, rode peper, knoflook, ui en azijn toe. Snijd de citroen in partjes, pers het sap in de kom en voeg de uitgeknepen schillen toe. Dek dit af met folie en laat de vis een nacht in de koelkast trekken.
Pel en snipper de knoflook, hak de tijmblaadjes en peterselie fijn, snijd de bosui en ui in ringen. Verwarm het water en voeg de helft van de knoflook, de bosui, ui, laurierblad, tijm, kruidnagel en peterselie al roerend toe. Breng het aan de kook voor circa 3 minuten en voeg zout en gemalen peper naar smaak toe. Haal de vis uit de marinade en voeg de vis en de madam Jeanette toe en laat het 5 minuten zachtje koken. Pers de limoenen. Neem de pan van het vuur en voeg de olie, limoensap en de rest van de knoflook toe. Roer goed en let op dat de madam Jeanette heel blijft. Serveer de blaff heet.
Maak de moten schoon. Snijd de rode peper en knoflook fijn. Snipper de ui grof. Leg de vis in een kom en giet er water bij zodat de vis net onder staat. Voeg zout, peper, rode peper, knoflook, ui en azijn toe. Snijd de citroen in partjes, pers het sap in de kom en voeg de uitgeknepen schillen toe.
0 reacties