De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

blaff met heek

Maak de moten schoon. Snijd de rode peper en knoflook fijn. Snipper de ui grof. Leg de vis in een kom en giet er water bij zodat de vis net onder staat. Voeg zout, peper, rode peper, knoflook, ui en azijn toe. Snijd de citroen in partjes, pers het sap in de kom en voeg de uitgeknepen schillen toe.

30 min kooktijd
Blaff met heek

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Maak de moten schoon. Snijd de rode peper en knoflook fijn. Snipper de ui grof. Leg de vis in een kom en giet er water bij zodat de vis net onder staat. Voeg zout, peper, rode peper, knoflook, ui en azijn toe. Snijd de citroen in partjes, pers het sap in de kom en voeg de uitgeknepen schillen toe. Dek dit af met folie en laat de vis een nacht in de koelkast trekken.

Pel en snipper de knoflook, hak de tijmblaadjes en peterselie fijn, snijd de bosui en ui in ringen. Verwarm het water en voeg de helft van de knoflook, de bosui, ui, laurierblad, tijm, kruidnagel en peterselie al roerend toe. Breng het aan de kook voor circa 3 minuten en voeg zout en gemalen peper naar smaak toe. Haal de vis uit de marinade en voeg de vis en de madam Jeanette toe en laat het 5 minuten zachtje koken. Pers de limoenen. Neem de pan van het vuur en voeg de olie, limoensap en de rest van de knoflook toe. Roer goed en let op dat de madam Jeanette heel blijft. Serveer de blaff heet.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker