De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bladerdeeg met amandelvulling

Verwarm de oven voor tot 220 °C (gasovenstand 7) en bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Maal de amandelen in een keukenmachine fijn,

Bladerdeeg met amandelvulling

Een recept van

Jamie Oliver

Miniatuur

Bladerdeeg met amandelvulling.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 220 °C (gasovenstand 7) en bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Maal de amandelen in een keukenmachine fijn, voeg met draaiende motor de room, poedersuiker, één ei en een snufje zeezout toe, en meng alles goed. Schraap de wand van de kom zo nodig met een spatel schoon.

Snijd het blok bladerdeeg doormidden, maak er twee ronde schijven van, stuif er poedersuiker op om plakken te voorkomen en rol de schijven tussen twee vellen bakpapier uit tot een dikte van iets minder dan ½ cm. Leg een ronde lap deeg op de beklede bakplaat, smeer het amandelmengsel erop maar laat rondom een randje van 2 cm vrij. Leg de andere lap deeg op de vulling en druk hem zachtjes aan. Druk de rand rondom dicht met een vork, bestrijk het hele oppervlak met geklutst ei en stuif er een extra laagje poedersuiker op.

Druk met je vinger in het midden van het deeg en maak met een vlijmscherp mesje heel dunne sneetjes vanuit het midden naar de rand. Zet de bakplaat 12 tot 15 minuten in de oven, of tot het deeg mooi opgeblazen en goudbruin is, stuif er nog een beetje poedersuiker over en zet de taart op tafel.

© 2017 Jamie Oliver

Jamie Oliver volgen? Check hier zijn Facebook-pagina, Instagram-account en YouTube-kanaal.

Vanaf 1 oktober kijk je elke zondag naar Jamie's Quick & Easy Food! Het nieuwste programma Jamie Oliver, waarin hij deze keer aan de slag gaat met gerechten gemaakt van slechts 5 ingrediënten.

Van de mooiste gebakjes tot sissende coquilles en van hamburgerbroodjes waar het water je van in de mond loopt; ook deze nieuwe parel is weer gevuld met alleen de allerlekkerste gerechten. Wil je zelf de keuken in duiken? Na elke aflevering plaatsen we ons favoriete recept op de website.

© 2017 Jamie Oliver (www.jamieoliver.com)

Wil je alle recepten uit de serie + nog veel meer? Bestel dan gauw het bijbehorende kookboek, genaamd Jamie Oliver 5 ingrediënten.

Kijk elke zondag vanaf 17:00 naar 2 afleveringen van Jamie's Quick & Easy Food bij 24Kitchen en check de website voor de lekkerste recepten! Aflevering gemist? Kijk dan op zaterdag vanaf 16:00.

Jamie Oliver volgen? Check hier zijn Facebook-pagina, Instagram-account en YouTube-kanaal.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker