Bladerdeeg met amandelvulling.

Jamie Oliver

Ingredienten

6
Personen

Voor het bladerdeeg met amandelvulling

  • 100 g blanke amandelen
  • 1 el double cream of slagroom + een beetje extra voor erbij
  • 75 g poedersuiker
  • 2 grote eieren
  • 375 g roomboterbladerdeeg

Bereidingswijze

28 minuten

Verwarm de oven voor tot 220 °C (gasovenstand 7) en bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Maal de amandelen in een keukenmachine fijn, voeg met draaiende motor de room, poedersuiker, één ei en een snufje zeezout toe, en meng alles goed. Schraap de wand van de kom zo nodig met een spatel schoon.

Snijd het blok bladerdeeg doormidden, maak er twee ronde schijven van, stuif er poedersuiker op om plakken te voorkomen en rol de schijven tussen twee vellen bakpapier uit tot een dikte van iets minder dan ½ cm. Leg een ronde lap deeg op de beklede bakplaat, smeer het amandelmengsel erop maar laat rondom een randje van 2 cm vrij. Leg de andere lap deeg op de vulling en druk hem zachtjes aan. Druk de rand rondom dicht met een vork, bestrijk het hele oppervlak met geklutst ei en stuif er een extra laagje poedersuiker op.

Druk met je vinger in het midden van het deeg en maak met een vlijmscherp mesje heel dunne sneetjes vanuit het midden naar de rand. Zet de bakplaat 12 tot 15 minuten in de oven, of tot het deeg mooi opgeblazen en goudbruin is, stuif er nog een beetje poedersuiker over en zet de taart op tafel.

© 2017 Jamie Oliver

Jamie Oliver volgen? Check hier zijn Facebook-pagina, Instagram-account en YouTube-kanaal.

Geef je waardering

Bladerdeeg met amandelvulling