Rudolph van Veen

Ingredienten

1
Porties

Bierbrood

  • 115 g boter
  • 385 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 3 tl suiker
  • 1 mespuntje zout
  • 350 ml bier
  • 4 takjes krulpeterselie
  • 150 g zilveruitjes

Extra nodig

  • cakeblik
  • boter om in te vetten
  • bakpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 15 minuten

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Smelt de boter. Meng bloem, bakpoeder, suiker en zout met elkaar en meng beetje bij beetje het bier erdoor tot het een kleverig zwaar beslag wordt. Hak de peterselie en meng samen met de zilveruitjes door het beslag. Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier. Giet de helft van de gesmolten boter op de bodem, verdeel daar het deeg over en schenk de rest van de boter op het deeg. Bak het brood in circa 1 uur goudbruin en gaar.

Geef je waardering

82
Bierbrood