Evert te Pas

Ingredienten

4
Personen

Biefstuk van de grill met kruidenboter

  • 400 g biefstuk
  • zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g oesterzwammen
  • 250 g champignons
  • 1 courgette
  • 700 g voorgekookte mini-krieltjes
  • 1 bosje peterselie
  • 5 takjes dragon
  • 100 g boter
  • 1 citroen

Extra nodig:

  • aluminiumfolie

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

biefstuk

  • Verwarm een grillpan voor.
  • Bestrooi de biefstuk met een beetje zout en versgemalen peper en bestrijk met zonnebloemolie. Gril de biefstuk circa 5 minuten aan een kant. Draai het vlees om en gril de andere kant circa 3 minuten. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat rusten.

Gebakken groente en krieltjes

  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Pel en hak de knoflook.
  • Snijd de courgette in blokjes.
  • Scheur de oesterzwammen.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de courgette, ui, aardappels, paddenstoelen en de helft van de knoflook circa 10 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Hak de stelen van de peterselie en de dragon fijn. Houd de blaadjes apart. Voeg de gehakte stelen toe en bak nog circa 1 minuut.

Kruidenboter

  • Hak de blaadjes van de peterselie en dragon fijn en voeg toe aan de boter. Voeg de overgebleven knoflook toe. Rasp de citroenschil en voeg toe. Pers de helft van de citroen en voeg het citroensap toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de groente met krieltjes over borden en leg er een biefstuk op. Serveer met kruidenboter. 

Geef je waardering

103
Biefstuk van de grill met kruidenboter