De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

biefstuk met brood, jus en salade

Dit heerlijke en eenvoudig te bereiden gerecht van biefstuk met brood, jus en salade zal zeker in de smaak vallen!

30 MIN
Biefstuk met brood, jus en salade

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Haal de biefstuk uit de koelkast (liefst 30 minuten voordat je ze gaat bakken)

Biefstukken

Pel en snipper het sjalotje. Pel en snijd knoflook fijn. Bestrooi de biefstuk met een beetje zout en peper. Verwarm olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de biefstukken circa 4 minuten op een kant. Zet het vuur wat lager, draai de biefstukken om en bak nog circa 3 minuten. Voeg de boter toe en roer de biefstuk door de smeltende boter. Haal de biefstukken uit de pan en leg op een bord met aluminiumfolie erover (dit is om het vlees te laten rusten). Voeg de sjalot toe aan de pan met boter en fruit circa 2 minuten. Schenk het water erbij. Voeg de ketchup en mosterd toe en breng aan de kook.

Salade

Snijd de tomaten in partjes en de komkommer in blokjes. Halveer de radijsjes. Pel en snipper het sjalotje. Meng in een kom de olijfolie, azijn, sjalotje en een beetje zout en peper en roer de tomaten, komkommer en radijsjes erdoor.

Serveren

Leg op ieder bord twee sneetjes brood en een biefstuk. Overgiet met de jus en serveer de salade erbij.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker