Haal de biefstuk uit de koelkast (liefst 30 minuten voordat je ze gaat bakken)
Biefstukken
Pel en snipper het sjalotje. Pel en snijd knoflook fijn. Bestrooi de biefstuk met een beetje zout en peper. Verwarm olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de biefstukken circa 4 minuten op een kant. Zet het vuur wat lager, draai de biefstukken om en bak nog circa 3 minuten. Voeg de boter toe en roer de biefstuk door de smeltende boter. Haal de biefstukken uit de pan en leg op een bord met aluminiumfolie erover (dit is om het vlees te laten rusten). Voeg de sjalot toe aan de pan met boter en fruit circa 2 minuten. Schenk het water erbij. Voeg de ketchup en mosterd toe en breng aan de kook.
Salade
Snijd de tomaten in partjes en de komkommer in blokjes. Halveer de radijsjes. Pel en snipper het sjalotje. Meng in een kom de olijfolie, azijn, sjalotje en een beetje zout en peper en roer de tomaten, komkommer en radijsjes erdoor.
Serveren
Leg op ieder bord twee sneetjes brood en een biefstuk. Overgiet met de jus en serveer de salade erbij.
Meld je aan en praat mee