Biefstuk met balsamico-uien en witlof

7
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bereiden

Verwarm de oven op 200 °C. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen.

Aardappels

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Boen de aardappels schoon en snijd ze in blokjes van circa 2 centimeter. Kook de aardappels circa 3 minuten in de pan met water. Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen. Druk de teentjes knoflook plat. Verdeel de aardappels, knoflook en de rozemarijn over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper. Bak de aardappels in de oven in circa 25 minuten goudbruin en krokant. Schep halverwege om.

Biefstuk met balsamico-uien en witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof, verwijder de kern en snijd de witlof in de lengte in vieren. Pel en snijd de uien in halve dunne ringen. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de biefstuk circa 2 minuten, draai om voeg een klontje boter toe en bak nog circa 2 minuten. Bedruip de biefstuk af en toe met de jus. Leg de biefstuk op een bord en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Laat de biefstuk rusten onder een deksel of aluminiumfolie. Bak de uien circa 3 minuten in het bakvet van de biefstuk. Voeg de balsamicoazijn toe en laat circa 1 minuut doorkoken. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de biefstuk in gelijke plakken.

Serveren

Verdeel de aardappels, witlof en rucola over de borden. Serveer daarop de plakken bliefstuk en schep de balsamico-uien erover.

Ingredienten

4
Personen

Biefstuk met balsamico-uien en witlof

  • 800 g aardappels
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 takjes rozemarijn
  • 4 stronken witlof
  • 2 rode uien
  • olijfolie om in te bakken
  • 400 g biefstuk
  • 1 klontje boter
  • 100 ml balsamicoazijn
  • 75 g rucola

Extra nodig:

  • bakpapier
Geef je waardering
7