Beef Kushiyaki

3
Makkelijk
Beef Kushiyaki

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Gekaramelliseerde zilveruitjes
Giet het zuur van de zilveruitjes. Karamelliseer de suiker beetje bij beetje. Voeg de zilveruitjes toe en laat in circa 3 minuten rondom karamelliseren.

Breng ketjap, sojasaus en water aan de kook in een andere pan. Blus de zilveruitjes daarmee af en laat inkoken tot een dikke saus (afhankelijk van de pan kan dit circa 4 minuten duren).

Danny’s Teriyakisaus

Schil en snijd de gember in stukken. Pel en snijd de knoflook fijn. Schenk de witte wijn, sesamolie, honing, sojasaus en het water in een pan. Voeg de knoflook, gember en de rasp en sap van de limoen toe. Laat in circa 10 minuten inkoken tot saus dikte. Roer het aardappelzetmeel aan met een scheutje water en roer door de saus. Kook circa 3 minuten door tot de saus gebonden is.

Beef Kushiyaki
Snijd de runderbiefstuk in blokjes en rijg om en om met de zilveruien aan de satéprikkers Verwarm de grill, besprenkel de spiesen met een beetje olie en bak de spiesen in circa 2 minuten om en om goudbruin. Bestrijk met de teriyakisaus.

Groente
Was en snijd de kroppen kaichoi of paksoi in repen. Verhit een scheut olie in een wok en bak de kaichoi/paksoi. Voeg enkele eetlepels teriyakisaus toe.

Serveer de groente samen met de kushiyaki. Serveer met rijst of mie.

Ingredienten

4
Personen

Gekaramelliseerde zilveruitjes

  • 24 grote zilveruien in het zuur
  • 100 g suiker
  • 150 ml ketjap
  • 75 ml sojasaus
  • 75 ml water

Danny's teriyakisaus

  • 3 cm verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • 300 ml witte wijn
  • 2 tl sesamolie
  • 1 el honing
  • 100 ml sojasaus
  • 100 ml water
  • 3 el suiker
  • 2 limoenen
  • 1 el aardappelzetmeel

Beef Kushiyaki

  • 400 g runderbiefstuk

Groente

  • 2 kroppen kaichoi of paksoi

Extra nodig

  • satéprikkers ca 2 uur geweekt in water
  • grillpan
Beef Kushiyaki
Geef je waardering
3