De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

beef kushiyaki

25 min kooktijd
Beef Kushiyaki

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Gekaramelliseerde zilveruitjes
Giet het zuur van de zilveruitjes. Karamelliseer de suiker beetje bij beetje. Voeg de zilveruitjes toe en laat in circa 3 minuten rondom karamelliseren.

Breng ketjap, sojasaus en water aan de kook in een andere pan. Blus de zilveruitjes daarmee af en laat inkoken tot een dikke saus (afhankelijk van de pan kan dit circa 4 minuten duren).

Danny’s Teriyakisaus

Schil en snijd de gember in stukken. Pel en snijd de knoflook fijn. Schenk de witte wijn, sesamolie, honing, sojasaus en het water in een pan. Voeg de knoflook, gember en de rasp en sap van de limoen toe. Laat in circa 10 minuten inkoken tot saus dikte. Roer het aardappelzetmeel aan met een scheutje water en roer door de saus. Kook circa 3 minuten door tot de saus gebonden is.

Beef Kushiyaki
Snijd de runderbiefstuk in blokjes en rijg om en om met de zilveruien aan de satéprikkers Verwarm de grill, besprenkel de spiesen met een beetje olie en bak de spiesen in circa 2 minuten om en om goudbruin. Bestrijk met de teriyakisaus.

Groente
Was en snijd de kroppen kaichoi of paksoi in repen. Verhit een scheut olie in een wok en bak de kaichoi/paksoi. Voeg enkele eetlepels teriyakisaus toe.

Serveer de groente samen met de kushiyaki. Serveer met rijst of mie.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker