Bedelaarskip
Week de lotusbladeren in koud water. Maal, voor de marinade, de kruidnagels en de steranijs in de koffiemolen tot poeder en meng met de sojasaus en de ketjap. Wrijf de kip met het mengsel in en laat even in de koelkast marineren.
Snij voor de vulling de bosuitjes in ringen. Schil de gemberwortel en hak fijn. Snij de kipfilet en shiitakes in stukjes van ca. 2 centimeter. Snij de gamba’s in kleine stukjes. Verhit de zonnebloemolie in een wok, voeg alle ingrediënten voor de vulling toe en bak ze ca. 4 minuten. Vul de gemarineerde kip met de vulling. Hou de rest achter voor de dimsum.
Halveer de lotusbladeren en week ze circa 10 minuten in lauw water. Besprenkel de kip met een scheutje sesamolie. Wikkel de kippen in 2 lotusbladeren.
Bestuif het aanrecht en de deegroller met bloem. Verdeel de klei in vier gelijke delen en rol uit tot circa 1 centimeter dik. Verpak de omwikkelde kip in de klei en maak het pakketje met natte handen mooi glad. Schrijf met een satéprikker op ieder kleipakketje een gelukswens of –teken op. Bewaar de kip tot je hem gaat bakken onder een vochtige doek in de koelkast. Hierdoor droogt de klei niet uit. Verhit de oven op 180°C Bak de bedelaarskippen circa 30 à 40 minuten. Hak de bedelaarskip aan tafel kapot.
Dimsum
Snij de rest van de vulling iets fijner als dat nodig is. Bestrijk de dimsum met water, schep er wat vulling in en vouw goed dicht. Stoom of frituur de dimsum.
Hoisinsaus
Pel en hak de knoflook. Meng met de ketjap, bonenpasta, sesamolie, suiker door elkaar. Breng op smaak met de sambal, rijstazijn, zout en peper.
Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en serveer bij de kip en de dimsum.
0 reacties