De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bedelaarskip met dimsum en hoisinsaus

Deze bijzondere kip bak je in een kleilaag in de oven. Heerlijk met zelfgemaakte dimsum en hoisinsaus.

Bedelaarskip met dimsum en hoisinsaus

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Bedelaarskip

Week de lotusbladeren in koud water. Maal, voor de marinade, de kruidnagels en de steranijs in de koffiemolen tot poeder en meng met de sojasaus en de ketjap. Wrijf de kip met het mengsel in en laat even in de koelkast marineren.

Snij voor de vulling de bosuitjes in ringen. Schil de gemberwortel en hak fijn. Snij de kipfilet en shiitakes in stukjes van ca. 2 centimeter. Snij de gamba’s in kleine stukjes. Verhit de zonnebloemolie in een wok, voeg alle ingrediënten voor de vulling toe en bak ze ca. 4 minuten. Vul de gemarineerde kip met de vulling. Hou de rest achter voor de dimsum.

Halveer de lotusbladeren en week ze circa 10 minuten in lauw water. Besprenkel de kip met een scheutje sesamolie. Wikkel de kippen in 2 lotusbladeren.

Bestuif het aanrecht en de deegroller met bloem. Verdeel de klei in vier gelijke delen en rol uit tot circa 1 centimeter dik. Verpak de omwikkelde kip in de klei en maak het pakketje met natte handen mooi glad. Schrijf met een satéprikker op ieder kleipakketje een gelukswens of –teken op. Bewaar de kip tot je hem gaat bakken onder een vochtige doek in de koelkast. Hierdoor droogt de klei niet uit. Verhit de oven op 180°C Bak de bedelaarskippen circa 30 à 40 minuten. Hak de bedelaarskip aan tafel kapot.

Dimsum

Snij de rest van de vulling iets fijner als dat nodig is. Bestrijk de dimsum met water, schep er wat vulling in en vouw goed dicht. Stoom of frituur de dimsum.

Hoisinsaus

Pel en hak de knoflook. Meng met de ketjap, bonenpasta, sesamolie, suiker door elkaar. Breng op smaak met de sambal, rijstazijn, zout en peper.

Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en serveer bij de kip en de dimsum.

In Mounirs Kookschool strijden 6 kandidaten voor hun ultieme droom: werken in een professioneel restaurant. In acht weken stoomt Mounir ze klaar voor de hoofdprijs: een baan in een toprestaurant.

In elke aflevering krijgen de kandidaten een masterclass van een 3-gangenmenu, die de leerlingen de volgende dag in een restaurant moeten maken. De drie beste leerlingen vormen de witte brigade en mogen de volgende dag in de keuken werken. De drie andere leerlingen vormen de zwarte brigade en moeten dus aan de slag in de bediening van het restaurant.

In het restaurant koken de kandidaten voor ‘het echie’: met gasten, een topkok die op hun vingers kijkt en vooral veel druk! Alle gerechten moeten op tijd, gaar en mooi gepresenteerd aan de gasten worden geserveerd. Mounir staat aan de pas om de leerlingen te begeleiden.

Aan het einde van aflevering 7 vallen de slechtste drie leerlingen af, de overgebleven leerlingen strijden in de finale-aflevering om de baan in een toprestaurant.

Mounirs Kookschool is vanaf april 2018 te zien bij 24Kitchen. Houd Facebook in de gaten voor meer informatie!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker