De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Bastilla met kip en rozijnen

Deze heerlijke krokante bastilla van kip en amandelen is een feestje om op te eten.

60 MIN
Bastilla Kip
Mounir Toub

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 185 °C.

Vulling 1

Maal de gebakken amandelen samen met de suiker en breng op smaak met oranjebloesemwater.

Vulling 2

Pluk, was, droog en hak de koriander en bladpeterselie fijn. Bak de kippendijen en uienringen in een beetje olie op laag vuur goudbruin. Voeg het gemberpoeder, kaneelpoeder, zout en versgemalen peper toe en bak de specerijen 1 minuut mee. Blus het geheel af met de kippenbouillon en voeg de koriander en bladpeterselie toe. Dek de pan af en laat 1 uur op laag vuur smoren tot de kippendijen gaar zijn.

Haal de gegaarde kippendijen uit de pan en laat de bouillon tot de helft reduceren. Snij de schil van een kwart ingelegde citroen in dunne reepjes. Voeg de gesneden schil van de ingelegde citroen en de rozijnen toe en bind de saus met de eieren door deze er één voor één doorheen te roeren. Laat de saus 3 minuten op laag vuur doorkoken en daarna afkoelen. Scheur de gegaarde en inmiddels afgekoelde kippendijen in reepjes en voeg toe aan de (eier)saus.

Opbouw

Smelt de boter en giet de olie erbij. Snij het filodeeg in de gewenste vorm en grootte. Smeer een vel filodeeg in met het boter-oliemengsel en leg er een ander vel filodeeg overdwars op. Verdeel hierover de amandelvulling en besmeer de rest van het deeg met het oliemengsel. Leg hier weer een fel filodeeg op en leg hierop de kipvulling. 

Vouw de bastilla voorzichtig dicht en leg met de vouwkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Garneer met amandelschaafsel. Bak de bastilla 20 minuten in de voorverwarmde oven knapperig en goudbruin. Garneer met poedersuiker en kaneel. 

In Mounirs Kookschool strijden 6 kandidaten voor hun ultieme droom: werken in een professioneel restaurant. In acht weken stoomt Mounir ze klaar voor de hoofdprijs: een baan in een toprestaurant.

In elke aflevering krijgen de kandidaten een masterclass van een 3-gangenmenu, die de leerlingen de volgende dag in een restaurant moeten maken. De drie beste leerlingen vormen de witte brigade en mogen de volgende dag in de keuken werken. De drie andere leerlingen vormen de zwarte brigade en moeten dus aan de slag in de bediening van het restaurant.

In het restaurant koken de kandidaten voor ‘het echie’: met gasten, een topkok die op hun vingers kijkt en vooral veel druk! Alle gerechten moeten op tijd, gaar en mooi gepresenteerd aan de gasten worden geserveerd. Mounir staat aan de pas om de leerlingen te begeleiden.

Aan het einde van aflevering 7 vallen de slechtste drie leerlingen af, de overgebleven leerlingen strijden in de finale-aflevering om de baan in een toprestaurant.

Mounirs Kookschool is vanaf april 2018 te zien bij 24Kitchen. Houd Facebook in de gaten voor meer informatie!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker