Bao met buikspek

158
Gemiddeld
Bao met buikspek

Ingredienten

16
Porties

Komkommer

  • 0.5 komkommer
  • 50 ml water
  • 50 ml rijstazijn
  • 20 g suiker
  • 1 tl zout

Buikspek

  • 1 kg buikspek
  • 1 scheutje zonnebloemolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 chilipeper
  • 3 bosuien
  • 30 g bruine basterdsuiker
  • 2 el rijstazijn
  • 3 el vissaus
  • 2 el sojasaus

Bao

  • 16 gua bao buns (gestoomde Chinese broodjes)
  • hoisinsaus
  • 2 bosuien
  • 50 g geroosterde pinda's
  • 5 takjes koriander

Extra nodig

  • aluminiumfolie
  • stoommand
  • ovenschaal

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Komkommer
Halveer de komkommer in de lengte, snijd in dunne plakjes en doe ze in een kom. Voeg het water, azijn, suiker, zout en versgemalen peper toe en zet in de koelkast.

Buikspek
Verwarm de oven op 135 °C. Bestrooi het buikspek met zout en versgemalen peper en verpak het geheel goed in aluminiumfolie. Gaar het buikspek in een ovenschaal circa 2 uur in de oven, haal het eruit en laat afkoelen zonder de folie open te maken zodat het vocht niet verloren gaat. Zet het buikspek minstens 2 uur, maar liever een nacht in de koelkast en verwijder daarna pas het aluminiumfolie. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de rode peper en de lente-uitjes in stukjes. Snijd het buikspek in plakken met een dikte van 2 centimeter en bak ze in een scheutje zonnebloemolie op hoog vuur kort aan allebei de kanten tot ze bruin en knapperig zijn. Haal het buikspek uit de pan en fruit in dezelfde pan op laag vuur de knoflook, gember, rode peper en lente-ui. Schenk de azijn, vissaus en sojasaus in een kom, roer de suiker erdoor en voeg toe aan de gember, rode peper en lente-ui. Voeg het buikspek toe en laat 10 tot 20 minuten pruttelen. 

Serveren
Stoom de bao’s tot ze warm zijn en strijk er een beetje hoisinsaus op, leg er 2 stukjes buikspek op en garneer met een paar plakjes komkommer, gehakte pinda's en wat ringetjes lente-ui en een blaadje koriander.

Bao met buikspek
Geef je waardering
158