Bangkok appeltaart

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

25 minuten kooktijd
145 minuten totale tijd

Hak de koekjes en noten en meng ze met de zachte boter. Druk het koekmengsel in een met plastic folie beklede taartvorm en laat het stevig worden in de koelkast. Kook de rijst en meng met de helft van de melk en de kokosmelk. Breng in een pan de andere helft van de melk aan de kook. Week de gelatine in koud water en voeg deze toe aan de warme melk, samen met de suiker en roer dit door de rijst. Laat afkoelen in een taartvorm die is bekleed met plasticfolie, minimaal 2 uur in de koelkast. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Verhit een scheut olie in een wok en wok de appels met de rietsuiker. Rasp de limoen, pers het sap uit boven de appels en laat afkoelen. Leg de afgekoelde gelei van kokosmelk en rijst op de koekjesbodem en leg hierop de gewokte appel. Bestrooi de taart met pinda’s, kokosrasp en limoenrasp.

Dit recept komt uit de aflevering over Bangkok van het programma The Taste of Life Travel. 

Ingredienten

8
Personen

Bodem

  • 250 g koekjes
  • 80 g pinda's
  • 80 g cashewnoten
  • 100 g boter

Rijstvulling

  • 200 g rijst
  • 200 ml melk
  • 200 ml kokosmelk
  • 6 blaadjes gelatine
  • 50 g suiker

Gewokte appels

  • 6 appels
  • olie
  • 3 el rietsuiker
  • 1 limoen
  • 100 g ongezouten pinda's
  • 2 el kokosrasp
Geef je waardering
1