Bananensplitvlaai

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Vlaaideeg
Meng voor het vlaaideeg de aangeven ingrediënten en kneed dit tot een soepel deeg. Laat het deeg, in een afgedekte kom, circa 30 minuten rijzen.

Banketbakkersroom
Breng de helft van de melk met de suiker aan de kook. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng het merg met de eidooiers. Roer de resterende melk door de eidooiers en roer de bloem erdoor. Roer het eimengsel door de kokende melk en kook circa 2 minuten door. Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de banketbakkersroom erop en laat, afgedekt met plasticfolie, afkoelen.

Beboter een vlaaivorm en rol het vlaaideeg dun uit. Bekleed de vorm ermee en snijd de randjes eraf. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Vul de vorm met de banketbakkersroom en bak de vlaai in circa 20 minuten gaar. Haal de bodem uit de vorm en laat deze op een rekje afkoelen.

Chocoladesaus
Hak de chocolade. Breng de room aan de kook en roer de chocolade erdoor. Blijf roeren tot de chocolade opgelost is.

Topping
Bak het amandelschaafsel in circa 12 minuten goudbruin. Klop de slagroom met de suiker stijf en schep in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Schil de bananen en snijd ze in de lengte doormidden. Verdeel de bananen over de taart. Spuit toefjes slagroom tussen de bananen. Lepel de chocoladesaus over de vlaai en bestrooi met de geschaafde amandelen. 

Ingredienten

1
Porties

Vlaaideeg

  • 200 g bloem
  • 30 g boter
  • 7 g gist
  • 100 ml melk
  • 2 el suiker
  • 1 mespuntje zout
  • 1 eidooier

Banketbakkersroom

  • 500 ml melk
  • 150 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 4 eidooiers
  • 2 el bloem

Chocoladesaus

  • 130 g pure chocolade
  • 100 ml room

Topping

  • 50 g amandelschaafsel
  • 200 ml room
  • 75 g suiker
  • 1 tros bananen

Extra nodig

  • vlaaivorm
  • deelroller
  • spuitzak
  • gekarteld spuitmondje
Geef je waardering
7