Balletjes in honingpindasaus met peultjessalade

5
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Eiermie

Kook de eiermie gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Balletjes in honingpindasaus

Kluts het ei in een grote kom en meng het gehakt en de paneermeel erdoor.  Breng op smaak met een beetje zout en peper. Maak de handen vochtig en rol het gehakt tot balletjes ter grootte van een pingpongbal. Verhit het klontje boter in een diepe pan en bak de balletjes rondom goudbruin in circa 8 minuten. Meng in een pan de pindakaas, honing en het water. Breng al roerend aan de kook. Roer tot een gladde saus en schenk bij de balletjes. Laat de balletjes op laag vuur met de deksel op de pan in circa 5 minuten gaar koken. Wentel de balletjes goed door de pindasaus.

Peultjessalade

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verwijder de harde draden van de peultjes. Kook de peultjes circa 3 minuten. Voeg de taugé toe en warm even goed door. Giet af en spoel koud. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de schil van de mango. Snijd het vruchtvlees van de pit en snijd de mango in reepjes. Meng in een grote kom de peultjes, taugé, rode ui, mango en de sesamolie. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren

Verdeel de mie en de peultjessalade over borden. Schep de gehaktballetjes in pindasaus op de mie.

Ingredienten

4
Personen

Balletjes in honingpindasaus met peultjessalade

  • 300 g eiermie
  • 1 ei
  • 400 g half-om-halfgehakt
  • 4 el paneermeel
  • 1 klontje boter
  • 6 el pindakaas
  • 3 el honing
  • 200 ml water
  • 400 g peultjes
  • 1 rode ui
  • 1 mango
  • 125 g taugé
  • 1 el sesamolie
Geef je waardering
5