Voorbereiding
-
Leg de procureur in koud water, net genoeg dat het vlees onder staat. Voeg hieraan 3 steranijs, kippenbouillonblokjes, ketjap manis, ketjap asin en rijstwijn toe.
-
Breng het water aan de kook, zet het vlees daarna voor 2,5 uur op een laag vuur met de deksel op de pan. Laat het vlees daarna in het kookvocht afkoelen en bewaar gekoeld in een afgesloten bak.
-
Pel en rasp 1 teen knoflook voor de saus. Pel en snipper de ui. Verhit een kleine scheut zonnebloemolie in een pannetje en fruit hierin de knoflook, ui, korianderpoeder en 1 steranijs. Schil ondertussen de gember en rasp deze in de pan erbij. Voeg de tomatenketchup, ketjap manis, en gembersiroop toe en laat het nog 15 minuten doortrekken op laag vuur.
-
Haal de saus van het vuur en maak hem op smaak met de rijstazijn en sambal. Laat de saus afkoelen en bewaar het gekoeld in een afsluitbare bak die geschikt is voor de magnetron.
-
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Schep de rijst wanneer deze klaar is in een magnetronschaal en bewaar afgedekt in de koelkast.
-
Snijd voor de loempia’s de gele paprika in dunne reepjes, de bosui in dunne ringetjes en de Chinese kool in dunne reepjes. Meng de gesneden groente met de taugé.
-
Blancheer de groenten 2 minuten in kokend water, giet af en koel terug in ijskoud water. Laat de groenten goed uitlekken. Rasp 1 teen knoflook en meng met de groenten. Snijd de maïskolfjes in stukjes en meng door de groenten.
-
Leg 4 loempiavellen op de werkbank. Smeer ze licht in met wat water. Leg er een tweede loempiavel bovenop. Verdeel de vulling over de loempiavellen en vouw ze dicht. Leg ze op een schaal met keukenfolie en vries de loempia’s in. Dek de loempia’s pas af wanneer ze bevroren zijn.
-
Haal de loempia’s de avond van tevoren uit de vriezer. Laat onafgedekt in de koelkast ontdooien.
Afmaken
-
Verwarm een ruime pan zonnebloemolie tot 180°C (of een frituur).
-
Haal de procureur uit het kookvocht en dep het vlees goed droog. Snijd het daarna in dikke plakken van 3 cm.
-
Verwarm de rijst en de babi pangangsaus in de magnetron voor 4 minuten op 600 watt.
-
Frituur de loempia’s tot ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
Frituur de dikke plakken procureur goudbruin en krokant. Laat het op keukenpapier uitlekken en strooi er een beetje zout overheen
-
Snijd het vlees in kleine stukjes. Serveer het vlees op een ruime schaal met de babi pangangsaus. Serveer met de rijst en de groenteloempia.
Meld je aan en praat mee