De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

babi ketjap en maïskoekjes

Snijd het vlees in kleine reepjes. Pel en snijd de knoflook fijn en schil de gember. Verhit een scheut olie in een braadpan en braad de varkensreepjes rondom bruin.

45 MIN
Babi ketjap en maïskoekjes

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Babi ketjap
Snijd het vlees in kleine reepjes. Pel en snijd de knoflook fijn en schil de gember. Verhit een scheut olie in een braadpan en braad de varkensreepjes rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en fruit de knoflook en gember. Schep het vlees terug in de pan en blus af met de ketjap. Schenk er water bij tot het vlees net onder staat en breng het vlees, met deksel op de pan, aan de kook. Zet het vuur laag en gaar het vlees in circa 40 minuten.

Maïskoekjes
Verwarm de frituur voor op 180 °C. Pureer de helft van de maïs met de helft van de garnalen fijn en schep de puree in een kom. Pel en snijd de knoflook fijn. Pluk en snijd de selderij fijn. Roer de resterende garnalen, mais, knoflook en selderij door de puree. Meng de bloem en de eieren erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep met een lepel hoopjes beslag in de olie en bak de maïskoekjes om en om bruin. Schep ze uit de olie, druk de olie eruit en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Sambal ketjap
Snijd de rode peper fijn. Pel en snipper de ui. Pluk en snijd de selderij fijn. Meng de ketjap, azijn, peper, ui en de selderij. Breng op smaak met zout en suiker. Serveer de babi ketjap met de maïskoekjes en rijst.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker