Baba au rum

32
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Baba
Los het gist op in 3 eetlepels water. Meng bloem, zout, boter, het gismengsel en de honing. Voeg één voor één de eieren toe en kneed tot een soepel deeg. Smelt een klontje boter en vet de babavormpjes in. Verdeel het deeg over de vormpjes en laat ze circa 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bak de baba’s in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Siroop
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng water, suiker, vanillemerg en het leeg geschraapte vanillestokje, sap van een halve citroen en sinaasappel aan de kook. Kook tot de suiker opgelost is, haal de pan van het vuur en schenk de rum erbij.

Klop de slagroom stijf. Haal de baba’s uit de vormpjes en laat ze in de siroop drenken tot ze verzadigd zijn. Serveer de baba’s met fruit en de slagroom.

Ingredienten

10
Porties

Baba

  • 4 g gedroogde gist
  • 200 g bloem
  • 1 mespuntje zout
  • 70 g boter
  • 1 tl honing
  • 5 eieren

Siroop

  • 1 vanillestokje
  • 250 ml water
  • 250 g suiker
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 100 ml rum

Garneren

  • 100 ml slagroom
  • seizoensfruit

Extra nodig

  • 10 timbaaltjes van ca 100 ml
  • olie en boter om in te vetten
Geef je waardering
32