Baba
Stap 1:
Los het gist op in 3 eetlepels water. Meng bloem, zout, boter, het gistmengsel en de honing.
Stap 2:
Voeg één voor één de eieren toe en kneed tot een soepel deeg.
Stap 3:
Smelt een klontje boter en vet de baba-vormpjes (timbaaltjes) in. Verdeel het deeg over de vormpjes en laat ze circa 30 minuten rijzen.
Stap 4:
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bak de baba’s in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Siroop
Stap 1:
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. B
Stap 2:
Breng water, suiker, vanillemerg en het leeg geschraapte vanillestokje, sap van een halve citroen en sinaasappel aan de kook. Kook tot de suiker opgelost is, haal de pan van het vuur en schenk de rum erbij.
Serveren
Klop de slagroom stijf. Haal de baba’s uit de vormpjes en laat ze in de siroop drenken tot ze verzadigd zijn.
Serveer de baba’s met fruit en de slagroom.
Meer klassieke desserts (met of zonder alcohol) proberen? Wat dacht je van:
> Crêpes suzette
> Traditionele tiramisu
> Klassieke panna cotta met fruit
> Weergaloze pavlova
0 reacties