Baba au rum
-
Meng de gist met de melk en de suiker.
-
Klop de eieren los. Voeg het gistmengsel toe en mix door. Voeg daarna de bloem en het zout toe en meng tot een glad beslag.
-
Voeg de roomboter toe en mix 2 minuten flink tot een egaal beslag.
-
Vet de bakvormen in met de zachte boter door met een bakkwast omhoog te vegen.
-
Vul de vormpjes tot halverwege met het beslag met behulp van een spuitzak of lepel. Dek af en laat het deeg rijzen ca. 1 uur rijzen tot het in volume verdubbeld is.
-
Verwarm de oven voor op 170 °C.
-
Bak de baba’s ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven.
Rumsiroop
-
Meng water, rum en suiker in een pan. Verwarm tot de suiker is opgelost en laat de siroop afkoelen.
Baba au rum maken
-
Haal de baba’s uit de vormen en dompel ze in de rumsiroop. Laat uitlekken.
-
Klop ondertussen de suiker stijf met de poedersuiker.
-
Snijd de baba au rum over de lengte in. Spuit hier de opgeklopte slagroom in en serveer.
1 reactie