Koffiebiscuit
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Smelt de boter en splits de eieren. Klop de
eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop de eidooiers met de
resterende suiker au bain-marie schuimig en lobbig. Meng de bloem met de cacao-
en de oploskoffie. Spatel de eidooiers door het eiwit. Voeg het bloemmengsel en
de gesmolten boter toe en meng goed door. Vet een taartpan in en bekleed met bakpapier.
Schenk het beslag erin en bak de cake in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Laat de cake afkoelen.
Whiskybavarois
Week
de gelatine in ruim water. Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Breng de whisky
met de melk en de helft van suiker aan de kook. Roer de eidooier met de rest
van de suiker los. Schenk al roerend in de pan met kokende melk en gaar zonder
te koken. Los de gelatine op in de warme massa en laat afkoelen op ijswater tot
de crème dikker wordt. Vet de taartpan in met olie en bestuif met poedersuiker.
Spatel de slagroom door de whisky en giet de bavarois in de taartpan. Laat
circa 3 uur in de koelkast opstijven. Haal de whiskybavarois uit de taartpan en
leg op het koffiebiscuit.
Sinaasappelcrème
Breng in een pan het sinaasappelsap met de helft van de suiker aan de
kook.
Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor.
Meng het sinaasappelsap door het eimengsel, schenk in de pan en roer goed door.
Breng de sinaasappelcrème aan de kook en gaar op laag vuur circa 2 minuten.
Laat de sinaasappelcrème op een bakplaatje, afgedekt met plasticfolie,
afkoelen. Roer de boter met de poedersuiker luchtig. Voeg de sinaasappelcrème
toe aan en meng goed door. Schep de sinaasappelcrème in een spuitzak met een
gladde spuitmond. Spuit de sinaasappelcrème over de bovenkant en rondom de
taart.
Sinaasappelkletskoppen
Smelt de boter. Meng de witte basterdsuiker met het sinaasappelsap. Voeg de
gesmolten boter toe en vervolgens de bloem. Meng tot een egaal beslag. Spatel
de geschaafde amandelen erdoor en zet het beslag gedurende 15 minuten in de
koelkast. Verwarm de oven voor op 160 °C. Verdeel het beslag in
kleine hoopjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Druk fijn met een vork
of een velletje plasticfolie. Bak de kletskoppen in circa 10 minuten goudbruin
en gaar. Breek de kletskoppen en steek in de sinaasappelcrème. Bestuif met
poedersuiker.
180 min voorbereidingstijd
210 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties