De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bánh gan

Verwarm de hete luchtoven voor op 180°C. Beboter de vormpjes en zet ze in een ovenschaal. Kook het water en 225 g suiker circa 6 minuten op hoog vuur tot een goudbruine karamel. Verdeel de karamel over de bodem van de vormpjes. Breek de eieren in een kom.

60 min kooktijd
Bánh Gan

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de hete luchtoven voor op 180°C. Beboter de vormpjes en zet ze in een ovenschaal. Kook het water en 225 g suiker circa 6 minuten op hoog vuur tot een goudbruine karamel. Verdeel de karamel over de bodem van de vormpjes. Breek de eieren in een kom. Voeg de resterende suiker toe en klop schuimig. Voeg de melk en kokosmelk toe en meng goed door. Schenk het kokosmengsel in vormpjes tot net onder de rand. Schenk een laagje heet water in de ovenschaal met de vormpjes en zet deze 40 minuten in de oven tot de crème gaar is. Haal de vormpjes uit de ovenschaal en laat de crème caramel afkoelen. Snijd de rand met een scherp mes los. Keer de vormpjes om zodat de karamel erover loopt.

Dit recept komt uit de aflevering over Hanoi van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker