Avocado's uit de oven met bonensalade

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Avocado’s uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees uit de schil (bewaar de schillen). Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Meng in een kom de avocadoblokjes met de tomatenblokjes en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Leg de avocadoschillen op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Vul de avocadoschillen met het avocadomengsel en rasp de cheddar erboven. Bak de avocado’s circa 12 minuten in de oven.

Bacon uit de oven

  • Leg de plakjes bacon los van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de bacon in de oven in circa 8 minuten goudbruin en krokant.

Bonensalade

  • Snijd de kastanjechampignons in plakjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de champignons in circa 5 minuten goudbruin en gaar.
  • Pel en snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook toe aan de champignons en bak circa 1 minuut mee.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Kook de sperziebonen in circa 4 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze koud.
  • Giet de cannellinibonen en de berlottibonen af en spoel ze schoon.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn.
  • Meng in een grote kom de kastanjechampignons, sperziebonen, cannellinibonen, berlottibonen, peterselie en een scheut olijfolie extra vierge. Breng de salade op smaak met een beetje zout en peper.
Serveren
  • Verdeel de bonensalade, bacon en avocado’s over borden.

Ingredienten

4
Personen

Avocado’s uit de oven met bonensalade

  • 2 avocado's
  • 2 tomaten
  • olijfolie om in te bakken
  • 150 g cheddar aan stuk
  • 150 g plakjes bacon
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g sperziebonen
  • 400 g cannellinibonen
  • 400 g borlottibonen
  • 1 bos bladpeterselie
  • olijfolie extra vierge

Extra nodig

  • rasp
  • bakpapier
Geef je waardering
0