Avocado’s uit de oven
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees uit de schil (bewaar de schillen). Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Meng in een kom de avocadoblokjes met de tomatenblokjes en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Leg de avocadoschillen op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Vul de avocadoschillen met het avocadomengsel en rasp de cheddar erboven. Bak de avocado’s circa 12 minuten in de oven.
Bacon uit de oven
- Leg de plakjes bacon los van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de bacon in de oven in circa 8 minuten goudbruin en krokant.
Bonensalade
- Snijd de kastanjechampignons in plakjes.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de champignons in circa 5 minuten goudbruin en gaar.
- Pel en snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook toe aan de champignons en bak circa 1 minuut mee.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Kook de sperziebonen in circa 4 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze koud.
- Giet de cannellinibonen en de berlottibonen af en spoel ze schoon.
- Pluk en snijd de peterselie fijn.
- Meng in een grote kom de kastanjechampignons, sperziebonen, cannellinibonen, berlottibonen, peterselie en een scheut olijfolie extra vierge. Breng de salade op smaak met een beetje zout en peper.
- Verdeel de bonensalade, bacon en avocado’s over borden.
Meld je aan en praat mee