Bodem
Maal de soepstengels fijn. Smelt de boter en roer door de soepstengels. Pluk en hak de dragon en meng door de kruimels. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Verspreid de kruimels in het bakblik, bedek met plasticfolie en druk goed aan.
Vulling
Week de gelatine in koud water. Klop de room lobbig. Snijd de avocado in lengte door, verwijder de pit en pureer het vruchtvlees met het sap van 1 limoen. Meng de avocadopuree met de roomkaas en breng op smaak met een beetje zout en peper. Knijp de gelatine uit en verwarm kort in aanhangend water tot de gelatine opgelost is. Meng de gelatine door de roomkaasmassa. Spatel vervolgens de room erdoor. Halveer de tomaatjes en zet ze met de snijkant tegen de zijkant van de ring aan. Schep een laag vulling, dan tomaatjes en dan weer een laag vulling in de springvorm en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Topping
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bak de macadamianoten in circa 12 minuten goudbruin. Mix de roomkaas met de room tot een smeuïge spuitbare massa. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Schep de roomkaas in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Haal de vorm van de taart en spuit rozetten roomkaas op de taart. Snijd de tomaten en de avocado in blokjes en leg in het midden van de taart. Hak de noten, pluk de dragon en garneer de taart ermee.
0 reacties