Auberginetorentjes met tomatenbrood

4
Makkelijk
Auberginetorentjes met tomatenbrood

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Auberginetorentjes
  • Verwarm de oven voor op 180° C 
  • Verwarm de grillpan voor op hoog vuur.
  • Snijd de aubergines in ronde plakken van circa 1 centimeter dik. Smeer de aubergines in met olie en gril ze circa 3 minuten per kant.
  • Snijd de mozzarella en de tomaten in plakken. Breng de tomaten en mozzarella op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en olijfolie extra vierge.
  • Pluk en scheur de basilicum.
  • Beleg de plakken aubergine met mozzarella, tomaat en basilicum. Leg daarboven op weer een plak aubergine en beleg nogmaals met mozzarella, tomaat en basilicum. Eindig met een plak aubergine. Maak een torentje per persoon. Zet de torentjes vast met een satéprikker en leg ze in een met olie ingevette ovenschaal. Verwarm de torentjes circa 5 minuten in de oven tot de mozzarella een beetje gesmolten is.
  • Leg de eventueel overgebleven plakken tomaat, aubergine, mozzarella en blaadjes basilicum om en om op een schaal en serveer ze bij de auberginetorentjes. 

Tomatenbrood
  • Snijd het boerenbrood in plakken. 
  • Verhit een scheutje olie in de pan en rooster het brood om en om in circa 6 min krokant.
  • Giet de artisjokharten af.
  • Snijd een paar blaadjes basilicum fijn. 
  • Meng in een kom een scheut olijfolie extra vierge, het sap van de citroen, basilicum en de artisjokkenharten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Mocht je nog andere kruiden hebben als peterselie of bieslook, hak een paar takjes fijn en voeg deze ook toe aan de marinade.
  • Halveer de resterende tomaten. 
  • Pel de knoflook.
  • Wrijf het brood in met de knoflook en de tomaten.
  • Halveer de artisjokharten en verdeel over het brood.
  • Rasp de citroenschil over de artisjokken.

Ingredienten

4
Personen

Auberginetorentjes

  • 2 aubergines
  • olijfolie om in te bakken
  • 3 bollen mozzarella
  • 4 trostomaten
  • 1 bosje basilicum

Tomatenbrood

  • 0.5 ongesneden boerenbrood
  • 400 g artisjokharten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 trostomaten
  • olijfolie extra vierge
  • 1 citroen

Extra nodig

  • ovenschaal
  • grillpan
  • satéprikkers
Auberginetorentjes met tomatenbrood
Geef je waardering
4