- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Auberginestoof met witte bonen
- Breng een pan met water aan de kook. Kook de eieren circa 5 minuten. Giet de eieren af en laat ze schrikken in koud water. Pel de eieren en snijd ze in grove stukken.
- Pel en snijd de knoflook fijn en roer de olie door de knoflook.
- Pel en snijd de ui in halve ringen.
- Smelt de boter in een pan en bak de ui circa 3 minuten.
- Snijd de aubergines in blokjes.
- Voeg de aubergines, komijnpoeder, kerriepoeder en een eetlepel knoflookolie toe aan de ui en bak circa 5 minuten mee.
- Giet de witte bonen af en spoel ze schoon. Roer met het water door het auberginemengsel en laat circa 7 minuten zachtjes koken.
- Snijd de komijnekaas in blokjes, roer door de aubergines en laat in circa 5 minuten smelten. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd de tomaten in dunne plakken.
Knoflookbrood
- Snijd het brood in lange dunne repen en smeer ze in met de resterende knoflookolie. Bak het brood in de oven in circa 5 minuten goudbruin en krokant.
Serveren
- Verdeel de plakjes tomaat rondom over de borden en verdeel de veldsla erover. Schep de auberginestoof over de veldsla en serveer het knoflookbrood erbij. Leg de eieren erbij.
0 reacties