Auberginestoof met witte bonen en knoflookbrood

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Auberginestoof met witte bonen

  • Breng een pan met water aan de kook. Kook de eieren circa 5 minuten. Giet de eieren af en laat ze schrikken in koud water. Pel de eieren en snijd ze in grove stukken.
  • Pel en snijd de knoflook fijn en roer de olie door de knoflook.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Smelt de boter in een pan en bak de ui circa 3 minuten.
  • Snijd de aubergines in blokjes.
  • Voeg de aubergines, komijnpoeder, kerriepoeder en een eetlepel knoflookolie toe aan de ui en bak circa 5 minuten mee.
  • Giet de witte bonen af en spoel ze schoon. Roer met het water door het auberginemengsel en laat circa 7 minuten zachtjes koken.
  • Snijd de komijnekaas in blokjes, roer door de aubergines en laat in circa 5 minuten smelten. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de tomaten in dunne plakken.

Knoflookbrood

  • Snijd het brood in lange dunne repen en smeer ze in met de resterende knoflookolie. Bak het brood in de oven in circa 5 minuten goudbruin en krokant.

Serveren

  • Verdeel de plakjes tomaat rondom over de borden en verdeel de veldsla erover. Schep de auberginestoof over de veldsla en serveer het knoflookbrood erbij. Leg de eieren erbij.

Ingredienten

4
Personen

Auberginestoof met witte bonen

  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie om in te bakken
  • 1 ui
  • 20 g roomboter
  • 2 aubergines
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 300 g witte bonen
  • 100 ml water
  • 200 g komijnekaas

Knoflookbrood

  • 8 sneetjes volkorenbrood
  • 4 vleestomaten
  • 150 g veldsla
Geef je waardering
1