De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aubergine uit de oven met knapperige spaghetti

Een heerlijk vegetarisch gerecht van gegrilde aubergines met knapperige spaghetti.

30 min kooktijd
Aubergine uit de oven met knapperige spaghetti

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Tomatensaus

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de ui circa 2 minuten. Voeg de helft van de knoflook toe en bak kort mee. Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en kook de saus circa 7 minuten op een middelhoog vuur.

Aubergine uit de oven

Verwarm een grillpan voor. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van circa 1 centimeter dik en bestrijk ze met een beetje olijfolie. Gril de plakken aubergine om en om circa 4 minuten. Snijd de gegrilde aubergine in blokjes van circa twee centimeter. Schenk de tomatensaus in een ovenschaal en schep de aubergine erbij. Scheur de basilicum blaadjes klein. Voeg de bolletjes mozzarella en de basilicum toe en rasp de Parmezaanse kaas eroverheen. Zet in de oven en bak circa 15 minuten tot de kaas gesmolten is.

Knapperige spaghetti

Kook de spaghetti gaar volgens de bereidingswijze van de verpakking. Snijd de korstjes van de boterhammen. Hak de boterhammen heel fijn tot er broodkruim ontstaat. Pluk en hak de blaadjes peterselie fijn. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het broodkruim circa 3 minuten tot het goudbruin kleurt. Voeg de peterselie (houd een eetlepel peterselie achter voor de garnering) en de resterende knoflook toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de spaghetti toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Verdeel de spaghetti over de borden en schep de aubergine uit de oven erover.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker