Arroz con leche uit Cuba (rijst met melk)

5
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten kooktijd
1 hour and 45 minutes totale tijd
Arroz con leche uit Cuba
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Snijd de limoen in partjes en snijd het vruchtvlees eruit. Kook de rijst in het water met de limoenschillen, kaneelpijpjes, vanillemerg en -stokje in circa 15 minuten gaar. Voeg, zodra de rijst water begint op te nemen, de koffiemelk en suiker toe. Zet het vuur laag. Blijf roeren tot het romig wordt. Dit duurt circa 8 minuten. Verwijder de limoenschillen, vanillestokje en kaneelpijpjes. Bewaar de kaneelpijpjes voor de presentatie.

Watermeloensalade
Snijd de meloen in parten en verwijder de schil en de pitten. Pluk en snijd de munt in reepjes. Meng de meloen, feta en de munt.

Serveren
Schep de arroz con leche in kleine terracottaschaaltjes. Garneer met kaneelpoeder en een kaneelpijpje.

Tip: Zet de arroz con leche circa 1 uur in de koelkast om op te laten stijven.
Maal kaneelpijpjes fijn in een koffiebonenmaler en gebruik het kaneelpoeder als garnering.

Ingredienten

4
Personen

Arroz con leche

  • 1 vanillestokje
  • 1 limoen
  • 120 g Surinaamse rijst
  • 500 ml water
  • 4 kaneelpijpjes
  • 300 ml koffiemelk
  • 250 g suiker
  • 1 tl kaneelpoeder

Watermeloensalade

  • 500 g watermeloen
  • 100 g feta
  • 4 takjes munt
Geef je waardering
5