De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Arroz con leche uit Cuba (rijst met melk)

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Arroz con leche uit Cuba (rijst met melk)

Bereidingswijze

Arroz con leche uit Cuba
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Snijd de limoen in partjes en snijd het vruchtvlees eruit. Kook de rijst in het water met de limoenschillen, kaneelpijpjes, vanillemerg en -stokje in circa 15 minuten gaar. Voeg, zodra de rijst water begint op te nemen, de koffiemelk en suiker toe. Zet het vuur laag. Blijf roeren tot het romig wordt. Dit duurt circa 8 minuten. Verwijder de limoenschillen, vanillestokje en kaneelpijpjes. Bewaar de kaneelpijpjes voor de presentatie.

Watermeloensalade
Snijd de meloen in parten en verwijder de schil en de pitten. Pluk en snijd de munt in reepjes. Meng de meloen, feta en de munt.

Serveren
Schep de arroz con leche in kleine terracottaschaaltjes. Garneer met kaneelpoeder en een kaneelpijpje.

Tip: Zet de arroz con leche circa 1 uur in de koelkast om op te laten stijven.
Maal kaneelpijpjes fijn in een koffiebonenmaler en gebruik het kaneelpoeder als garnering.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, EstĆ©e, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.