De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

arabische zoete verleiding

60 MIN
Arabische zoete verleiding

Een recept van

Mounir Toub

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Harde wenerdeeg
Splits het ei. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
Meng de basterdsuiker, boter, zout en vanillemerg met je handen door elkaar tot de boter zacht wordt. Kneed de eidooier en de rasp van een citroen erdoor. Voeg de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Pak het deeg in met plasticfolie en laat circa 20 minuten rusten in de koelkast.

Vulling
Breng het oranjebloesemwater met het water en het sap en de rasp van de sinaasappel aan de kook. Snijd de schil van de ingelegde citroen julienne .Ontpit de dadels en hak ze grof. Voeg de dadels en citroenschil toe aan de pan en laat circa 2 minuten koken. Laat dit vervolgens afkoelen.
Verkruimel de biscuits boven het dadel-citroenmengsel en roer goed door. Breng eventueel op smaak met poedersuiker.

Opmaak dadeltaart
Verwarm de oven voor op 170 ºC onder- en bovenwarmte.
Vet de bakvorm in en bekleed de vorm met bakpapier.
Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een halve centimeter dikte. Snijd het deeg door de helft en bekleed de bakvorm met de helft van het deeg.
Strooi de helft van de kokosklapper over het deeg en verdeel hier de dadel-citroenvulling over. Strooi de andere helft van de kokosklapper overheen, dek af met het deeg en druk licht aan. Kerf met een mes vierkantjes van 5 bij 5 centimeter zo licht mogelijk in het deeg.
Druk in elk vakje een amandel. Klop het ei los en strijk hier de taart mee in. Bak de taart circa 30 minuten in de oven.

Serveer
Laat de taart circa 10 minuten afkoelen voordat je de taart aansnijdt.

Tip: lekker met een bolletje ijs als dessert

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker