Arabische tuinbonensoep & gegrild brood met citroenpasta

0
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten kooktijd
60 minuten totale tijd

Arabische tuinbonensoep
Pel en snipper twee derde van de uien. Snijd de bleekselderij in stukjes. Verhit twee derde van de olie in een hoge pan en smoor de gesneden uien, bleekselderij en de komijn circa 10 minuten op laag vuur. Voeg de tuinbonen en het water toe en kook de tuinbonen in circa 45 minuten gaar. Snijd in de tussentijd het sucuk worstje in plakjes en bak circa 3 minuten in een hete droge koekenpan. Snijd de rest van de ui in dunne reepjes. Pureer de soep eventueel glad met een staafmixer. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Verdeel de tuinbonensoep over soepkommen en besprenkel rijkelijk met de helft van de resterende olie. Geef de uireepjes en de uitgebakken sucuk erbij om zelf aan tafel toe te voegen aan je soep. 

Brood met citroenpasta
Verwarm de grill van de oven voor. Snijd het Marokkaanse brood in repen. Pel de knoflook. Snijd de citroen doormidden, verwijder het vruchtvlees en snijd de schil fijn. Vijzel de knoflook, de citroen, een beetje zout en de resterende olie tot een pulp. Rooster het brood circa 2 minuten onder de grill en bestrijk het brood aan 1 kant dun in met de knoflook-citroenolie. Serveer het brood bij de soep.

Ingredienten

4
Personen

Arabische tuinbonensoep

  • 3 zoete witte uien
  • 3 stengels bleekselderij
  • 300 ml olijfolie
  • 2 el komijnpoeder
  • 275 g gedroogde gepelde tuinbonen
  • 1 l warm water
  • 1 sucuk worstje

Gegrild brood met citroenpasta

  • 1 Marokkaans brood
  • 3 teentjes knoflook
  • 0.5 citroen

Extra nodig

  • vijzel
  • staafmixer
Geef je waardering
0