De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Arabische tuinbonensoep & gegrild brood met citroenpasta

Een heerlijke tuinbonensoep uit de Arabische keuken geserveerd met gegrild brood en een frisse citroenpasta.

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Arabische tuinbonensoep & gegrild brood met citroenpasta

Bereidingswijze

Arabische tuinbonensoep
Pel en snipper twee derde van de uien. Snijd de bleekselderij in stukjes. Verhit twee derde van de olie in een hoge pan en smoor de gesneden uien, bleekselderij en de komijn circa 10 minuten op laag vuur. Voeg de tuinbonen en het water toe en kook de tuinbonen in circa 45 minuten gaar. Snijd in de tussentijd het sucuk worstje in plakjes en bak circa 3 minuten in een hete droge koekenpan. Snijd de rest van de ui in dunne reepjes. Pureer de soep eventueel glad met een staafmixer. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Verdeel de tuinbonensoep over soepkommen en besprenkel rijkelijk met de helft van de resterende olie. Geef de uireepjes en de uitgebakken sucuk erbij om zelf aan tafel toe te voegen aan je soep. 

Brood met citroenpasta
Verwarm de grill van de oven voor. Snijd het Marokkaanse brood in repen. Pel de knoflook. Snijd de citroen doormidden, verwijder het vruchtvlees en snijd de schil fijn. Vijzel de knoflook, de citroen, een beetje zout en de resterende olie tot een pulp. Rooster het brood circa 2 minuten onder de grill en bestrijk het brood aan 1 kant dun in met de knoflook-citroenolie. Serveer het brood bij de soep.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.