Arabische ovenschotel
Verwarm de oven voor op 200ºC. Was en snijd de aardappels in gelijke stukken. Schil en snijd de wortel en zoete aardappel in gelijke stukken. Halveer de bol knoflook. Halveer de gekonfijte citroen. Verwijder het gehele zachte binnenste en snijd de schil in dunne reepjes. Meng de groente op de bakplaat met de knoflook, de citroenreepjes, olie en een beetje zout en peper. Laat in het midden van de oven in circa 45 minuten gaar roosteren.
Aïoli
Pel en pers de knoflook boven een vijzel, voeg een beetje zout toe en vijzel fijn. Voeg het sap van de citroen toe en roer stevig door elkaar. Voeg druppelsgewijs, al roerende de olie toe. Blijf stevig kloppen tot er een dikke aïoli ontstaat.
Salade
Snijd de kropsla fijn. Hak de peterselie en munt. Meng dit in een kom met elkaar. Besprenkel met olijfolie en het sap van een halve citroen. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Meld je aan en praat mee