De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

arabische ovenschotel met geroosterde aardappels met gekonfijte citroen & zelfgemaakte aïoli

Een heerlijke ovenschotel met aardappel en sucukworst uit de Arabische keuken!

55 MIN
Arabische ovenschotel met geroosterde aardappels met gekonfijte citroen & zelfgemaakte aïoli

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Arabische ovenschotel
Verwarm de oven voor op 200ºC. Was en snijd de aardappels in gelijke stukken. Schil en snijd de wortel en zoete aardappel in gelijke stukken. Halveer de bol knoflook. Halveer de gekonfijte citroen. Verwijder het gehele zachte binnenste en snijd de schil in dunne reepjes. Meng de groente op de bakplaat met de knoflook, de citroenreepjes, olie en een beetje zout en peper. Laat in het midden van de oven in circa 45 minuten gaar roosteren.

Aïoli
Pel en pers de knoflook boven een vijzel, voeg een beetje zout toe en vijzel fijn. Voeg het sap van de citroen toe en roer stevig door elkaar. Voeg druppelsgewijs, al roerende de olie toe. Blijf stevig kloppen tot er een dikke aïoli ontstaat.

Salade
Snijd de kropsla fijn. Hak de peterselie en munt. Meng dit in een kom met elkaar. Besprenkel met olijfolie en het sap van een halve citroen. Breng op smaak met een beetje zout en peper. 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker