Arabische ovenschotel met geroosterde aardappels met gekonfijte citroen & zelfgemaakte aïoli

1
Makkelijk

Bereidingswijze

55 minuten totale tijd

Arabische ovenschotel
Verwarm de oven voor op 200ºC. Was en snijd de aardappels in gelijke stukken. Schil en snijd de wortel en zoete aardappel in gelijke stukken. Halveer de bol knoflook. Halveer de gekonfijte citroen. Verwijder het gehele zachte binnenste en snijd de schil in dunne reepjes. Meng de groente op de bakplaat met de knoflook, de citroenreepjes, olie en een beetje zout en peper. Laat in het midden van de oven in circa 45 minuten gaar roosteren.

Aïoli
Pel en pers de knoflook boven een vijzel, voeg een beetje zout toe en vijzel fijn. Voeg het sap van de citroen toe en roer stevig door elkaar. Voeg druppelsgewijs, al roerende de olie toe. Blijf stevig kloppen tot er een dikke aïoli ontstaat.

Salade
Snijd de kropsla fijn. Hak de peterselie en munt. Meng dit in een kom met elkaar. Besprenkel met olijfolie en het sap van een halve citroen. Breng op smaak met een beetje zout en peper. 

Ingredienten

4
Personen

Arabische ovenschotel

  • 500 g kruimige aardappels
  • 250 g winterwortel
  • 250 g zoete aardappel
  • 1 bol knoflook
  • 1 gekonfijte citroen
  • 200 ml olijfolie
  • 3 sucukworstjes

Aïoli

  • 4 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 150 ml olijfolie

Salade

  • 1 kropsla
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 0.5 bosje munt
  • olijfolie
  • 1 citroen

Extra nodig

  • Grote ovenschaal of bakplaat met bakpapier
Geef je waardering
1