Auberginesoep
-
Pel en snipper de ui, pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de aubergines in kleine blokjes.
-
Verhit een scheutje olie in een (soep)pan en bak de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de aubergines en het kaneelstokje toe en bak circa 5 minuten mee.
-
Schenk het water en de gezeefde tomaten bij de aubergines en voeg de groentebouillonblokjes toe. Kook de aubergines in circa 12 minuten gaar. Verwijder het kaneelstokje.
-
Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon. Roer de kikkererwten met de harissa door de soep en warm goed door. Pureer de soep glad met een staafmixer.
-
Snijd het brood in plakken en besprenkel met olijfolie. Verwarm de grillpan en gril het brood om en om in circa 3 minuten goudbruin.
-
Snijd de koriander fijn. Schenk de soep in soepkommen/soepborden en bestrooi met de koriander. Serveer het brood ernaast.
0 reacties