Arabische auberginesoep

139
Makkelijk
Arabische auberginesoep

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Arabische auberginesoep

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de aubergines in kleine blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een (soep)pan en bak de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de aubergines en het kaneelstokje toe en bak circa 5 minuten mee. Schenk het water en de gezeefde tomaten bij de aubergines en voeg de groentebouillonblokjes toe. Kook de aubergines in circa 12 minuten gaar. Verwijder het kaneelstokje.
  • Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon.
  • Roer de kikkererwten met de harissa door de soep en warm goed door. Pureer de soep glad met een staafmixer.
  • Pluk de blaadjes koriander.

 

Turks brood

  • Snijd het brood in plakken en besprenkel met olijfolie.
  • Verwarm de grillpan en gril het brood om en om in circa 3 minuten goudbruin.

 

Serveren

  • Schenk de soep in soepkommen/soepborden en bestrooi met de koriander. Serveer het brood ernaast.

Ingredienten

4
Personen

Arabische auberginesoep

  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 aubergines
  • 1 kaneelstokje
  • olijfolie om in te bakken
  • 1.4 l water
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 400 g kikkererwten
  • 1 tl harissa
  • 1 bosje koriander
  • 1 Turks brood

Extra nodig

  • staafmixer
  • grillpan
Arabische auberginesoep
Geef je waardering
139