Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de room, melk en het vanillemerg aan de kook. Roer de eidooiers los met de suiker. Meng een scheutje van het roommengsel door de eidooiers en schenk het terug in de pan. Gaar de vanillesaus op laag vuur tot vladikte.
Appeltaartpancakes
Wel de rozijnen in warm water. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Schenk de karnemelk in een kom. Roer het vanillemerg, de suiker en de eieren erdoor. Voeg de bloem met het bakpoeder en het kaneelpoeder toe en blijf goed roeren. Voeg het zout en een scheutje olie toe en roer goed door. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Roer de appelblokjes en de rozijnen door het beslag.
Verhit olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak van het beslag kleine pancakes. Bestrooi met poedersuiker en serveer met de vanillesaus.
0 reacties