De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

appeltaartpancakes

30 min (voor)bereidingstijd
Appeltaartpancakes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Vanillesaus
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de room, melk en het vanillemerg aan de kook. Roer de eidooiers los met de suiker. Meng een scheutje van het roommengsel door de eidooiers en schenk het terug in de pan. Gaar de vanillesaus op laag vuur tot vladikte.

Appeltaartpancakes
Wel de rozijnen in warm water. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Schenk de karnemelk in een kom. Roer het vanillemerg, de suiker en de eieren erdoor. Voeg de bloem met het bakpoeder en het kaneelpoeder toe en blijf goed roeren. Voeg het zout en een scheutje olie toe en roer goed door. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Roer de appelblokjes en de rozijnen door het beslag.

Verhit olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak van het beslag kleine pancakes. Bestrooi met poedersuiker en serveer met de vanillesaus.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker