De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

appelkoeken

30 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Appelkoeken

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Verwarm de oven voor op 175 °C. Zeef het bakmeel boven het werkblad en maak een kuiltje. Giet het ei samen met boter, suiker, zout en citroenrasp in het kuiltje. Kneed door elkaar en kneed beetje bij beetje het bloemmengsel erdoor tot een soepel deeg. Dek het deeg af met plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Appelvulling
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes van circa 0.5 centimeter. Meng custardpoeder, suiker en speculaaskruiden door de appelvulling.

Opbouw
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een plak van een halve centimeter dik. Bekleed de ingevette bakvormpjes met het deeg en schep de appelvulling erin. Bekleed met de rest van het deeg de bovenkanten. Meng de eidooier met het scheutje room en bestrijk de koeken met het eidooierroommengsel. Bestrooi met suiker en bak de koeken in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker