Deeg
Verwarm
de oven voor op 175 °C. Zeef het bakmeel boven het werkblad en maak een
kuiltje. Giet het ei samen met boter, suiker, zout en citroenrasp in het
kuiltje. Kneed door elkaar en kneed beetje bij beetje het bloemmengsel erdoor
tot een soepel deeg. Dek het deeg af met plasticfolie en laat circa 30 minuten
rusten in de koelkast.
Appelvulling
Schil
de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes van circa 0.5
centimeter. Meng custardpoeder, suiker en speculaaskruiden door de
appelvulling.
Opbouw
Rol
het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een plak van een halve centimeter
dik. Bekleed de ingevette bakvormpjes met het deeg en schep de appelvulling
erin. Bekleed met de rest van het deeg de bovenkanten. Meng de eidooier met het
scheutje room en bestrijk de koeken met het eidooierroommengsel. Bestrooi met
suiker en bak de koeken in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
0 reacties