De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

appelcrumble

Verwarm de oven voor op 180 °C. Wrijf een kruimeldeeg van de bloem, havermout, suiker, boter en zout. Snijd de appels in stukjes en verdeel ze over de ovenschaal. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil dun af over de appel. Meng de appels met de citroenrasp en de suiker.

45 min kooktijd
Appelcrumble

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Wrijf een kruimeldeeg van de bloem, havermout, suiker, boter en zout. Snijd de appels in stukjes en verdeel ze over de ovenschaal. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil dun af over de appel. Meng de appels met de citroenrasp en de suiker. Strooi de kruimels en de geschaafde amandelen erover. Bak de appelcrumble in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en serveer hem bij de appelcrumble.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker