Appelcrumble

90
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 °C. Wrijf een kruimeldeeg van de bloem, havermout, suiker, boter en zout. Snijd de appels in stukjes en verdeel ze over de ovenschaal. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil dun af over de appel. Meng de appels met de citroenrasp en de suiker. Strooi de kruimels en de geschaafde amandelen erover. Bak de appelcrumble in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en serveer hem bij de appelcrumble.

Ingredienten

12
Personen

Deeg

  • 150 g bloem
  • 150 g havermout
  • 150 g suiker
  • 150 g boter
  • extra boter om in te vetten
  • 1 mespunt zout

Vulling

  • 1 kg appels
  • rasp van halve citroen
  • 3 el suiker
  • 2 el geschaafde amandelen
  • 100 ml slagroom

Extra nodig

  • ovenschaal van ca 30 x 40 cm
Geef je waardering
90