De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

antilliaanse sòpi di suerte

45 MIN
Antilliaanse sòpi di suerte

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Sòpi di suerte
Week de kidneybonen een nacht in koud water.
Giet de kidneybonen af en spoel ze schoon. Breng een pan met 5 liter water aan de kook en voeg de kidneybonen toe. Schuim af wanneer nodig en voeg de schenkel en de bouillonblokjes toe. Kook circa 1 uur.
Snijd het hoedje van de okra’s. Pel de sjalotjes. Pel en plet de knoflook. Snijd een klein stukje van de madame Jeanette en snijd deze fijn. Voeg de okra’s, sjalotjes, knoflook en peper toe aan de pan met kidneybonen en laat circa 20 minuten koken. Breng eventueel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Garnering
Snijd de speklappen in blokjes. Bak het spek in een droge koekenpan in circa 5 minuten krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Hak de koriander. Halveer de cherrytomaten.

Serveren
Verdeel de soep over kommen en garneer met de krokante spekblokjes, koriander en de cherrytomaten.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker