Antilliaanse sòpi di suerte

3
Gemiddeld
Antilliaanse sòpi di suerte

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd
Sòpi di suerte
Week de kidneybonen een nacht in koud water.
Giet de kidneybonen af en spoel ze schoon. Breng een pan met 5 liter water aan de kook en voeg de kidneybonen toe. Schuim af wanneer nodig en voeg de schenkel en de bouillonblokjes toe. Kook circa 1 uur.
Snijd het hoedje van de okra’s. Pel de sjalotjes. Pel en plet de knoflook. Snijd een klein stukje van de madame Jeanette en snijd deze fijn. Voeg de okra’s, sjalotjes, knoflook en peper toe aan de pan met kidneybonen en laat circa 20 minuten koken. Breng eventueel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Garnering
Snijd de speklappen in blokjes. Bak het spek in een droge koekenpan in circa 5 minuten krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Hak de koriander. Halveer de cherrytomaten.

Serveren
Verdeel de soep over kommen en garneer met de krokante spekblokjes, koriander en de cherrytomaten.

Ingredienten

4
Personen

Sòpi di suerte

  • 900 g gedroogde kidneybonen
  • 500 g varkensschenkel
  • 4 bouillonblokjes
  • 500 g okra
  • 10 kleine sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 gele madame Jeanette

Garnering

  • 200 g speklappen
  • 0.5 bosje koriander
  • 250 g cherrytomaten

Extra nodig

  • keukenpapier
Antilliaanse sòpi di suerte
Geef je waardering
3