De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

andijviesoep met aardappel en krokante spekjes

Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil de aardappel, spoel hem af en snijd hem in kleine blokjes. Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook en aardappel. Blus af met de bouillon en kook tot de aardappels gaar zijn.

20 MIN
Andijviesoep met aardappel en krokante spekjes

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil de aardappel, spoel hem af en snijd hem in kleine blokjes. Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook en aardappel. Blus af met de bouillon en kook tot de aardappels gaar zijn. Snijd intussen de andijvie in reepjes en bak de spekjes in een droge koekenpan krokant. Pureer de andijvie beetje bij beetje met de soep. Verwarm de soep opnieuw en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over borden en garneer met de spekjes.

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker