Ben je op zoek naar het lekkerste chocolat chip cookies recept? Dan heb je die zojuist gevonden, want wat zijn deze koekjes lekker.

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

8
Personen

  • 220 g lichte basterdsuiker
  • 230 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanillepasta
  • 300 g bloem
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/2 tl zout

  • 80 g m&m's
  • 50 g macademianoten
  • 30 g chocolate chips
  • 50 g pretzels
  • 50 g harde karamelsnoepjes
  • 30 g hazelnoten
  • 20 g chocolate chips

Bereidingswijze

Totale tijd: 35 minuten

1) Voor deze overheerlijke koekjes begin je met het mengen van de twee soorten suiker met de zachte boter. Voeg daar de eieren bij en de vanille. In een andere kom meng je de bloem, baking soda en het zout. Voeg de twee dan bij elkaar en meng het even door. Zeker niet te lang! Gemengd is gemengd.

2) Verdeel je deeg nu in vier stukken en doe elk deel in een aparte kom.

3) Hak de M&M’s grof, evenals de macadamia en de witte chocoladechips. Voeg de M&M’s aan een kom toe en de macadamia en witte chocola samen aan de tweede kom.

4) Voor de derde kom hak je de pretzels en karamelsnoepjes samen en voor de vierde kom de gehakte hazelnoten en chocolatechips. Meng het door en maak van elke kom een rolletjes. Dit rol je strak in plastic folie en dit leg je voor een half uur in de koelkast. Je hebt nu dus 4 rolletjes.

5) Verwarm de oven nu voor op 180˚C.

6) Snijd vervolgens plakken van de rolletjes en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Zorg dat ze voldoende uit elkaar liggen, want ze spreiden nog uit. Bak de cookies 8-10 minuten af op 180˚C.

Geef je waardering

96
CHOCOLATE CHIP
CHOCOLATE CHIP