Ben je op zoek naar het lekkerste chocolat chip cookies recept? Dan heb je die zojuist gevonden, want wat zijn deze koekjes lekker.

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

8
Personen

ingrediënten

  • 230 g zachte boter
  • 220 g lichte basterdsuiker
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanillepasta
  • 300 g bloem
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/2 tl zout

  • 80 g m&m's
  • 50 g macademianoten
  • 30 g chocolatechips
  • 50 g pretzels
  • 50 g harde karamelsnoepjes
  • 30 g hazelnoten
  • 20 g chocolatechips

Bereidingswijze

Totale tijd: 35 minuten

Stap 1: 
Meng de zachte boter en twee soorten suikers door elkaar. Meng daardoor de eieren en de vanille. Meng in een andere kom de bloem, baking soda en zout. Meng dan bloem-mengsel door het boter-mengsel door elkaar maar niet te lang. 

Stap 2: 
Verdeel het deeg in vier delen. Hak de m&m’s grof en meng met een vierde van het deeg. Hak de macadamia en witte chocolatechips en meng met een vierde van het deeg. Hak vervolgens de pretzels en karamelsnoepjes en meng ook met een vierde van het deeg. Hak als laatst de hazelnoten en chocolatechips en meng met het laatse deel van het deeg. Rol elk deeg op tot een rolletje. Plaats de vier rollen met het deeg in de koelkast om te rusten.   

Stap 3: 
Snijd plakjes van de rolletjes en verdeel oven een bakplaat met bakpapier Bak 8-10 minuten af op 180 ˚C.  

Tip van Miljuschka: 
Bewaar overgebleven deeg in een rol bakpapier in de vriezer. Dit kan je in plakjes snijden en altijd afbakken wanneer je er zin hebt. Zo heb je altijd verse koekjes in huis. 

Geef je waardering

84
CHOCOLATE CHIP
CHOCOLATE CHIP