De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

amandelkoekjes

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de citroen. Maal de amandelen fijn, doe de in een kom en zeef 150 g poedersuiker, bakpoeder en kaneelpoeder erboven. Voeg het ei, 2 eetlepels citroenrasp en rozenwater toe en roer alles tot een stevig deeg.

30 MIN
Amandelkoekjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de citroen. Maal de amandelen fijn, doe de in een kom en zeef 150 g poedersuiker, bakpoeder en kaneelpoeder erboven. Voeg het ei, 2 eetlepels citroenrasp en rozenwater toe en roer alles tot een stevig deeg. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Zeef de rest van de poedersuiker in een ondiepe schaal. Rol, met ingevette handen, balletjes van het deeg ter grootte van een walnoot. Druk de balletjes aan 1 kant iets platter en wentel de bolle kant door de poedersuiker. Leg de balletjes 5 centimeter uit elkaar op de bakplaat met de besuikerde kant omhoog. Bak de koekjes circa 20 minuten in de oven. Laat de koekjes afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte, afgesloten trommel.

Dit recept komt uit de aflevering over Marrakech van het programma The Taste of Life Travel. 

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker