Amandel-appelcake met vanille crème fraîche (glutenvrij)

3
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten kooktijd
55 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 165 ºC.
Vet de taartpan in en beleg de bodem met bakpapier.

Amandelappelcake
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Rasp de citroen, halveer en pers het sap uit boven een pan. Voeg 2 el witte basterdsuiker, citroenrasp en de appelblokjes toe. Gaar de appelblokjes circa 8 minuten. Maal de geschaafde amandelen, eieren, de rest van de basterdsuiker en de appels tot een glad beslag. Schenk het beslag in de ingevette taartpan. Bak de cake in circa 40 minuten goudbruin en gaar.

Vanille crème fraîche
Roer de crème fraîche glad met poedersuiker. Halveer het vanillestokje in de lengte, schaap het merg eruit en roer het merg door de crème fraîche. Serveer de cake lauw of warm met de vanille crème fraîche en garneer met een takje munt.

Ingredienten

1
Porties

Amandelappelcake

  • 3 appels
  • 1 citroen
  • 300 g witte basterdsuiker
  • 375 g geschaafde amandel
  • 8 eieren

Vanille crème fraîche

  • 150 g crème fraîche
  • 2 el poedersuiker
  • 0.5 vanillestokje

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • 1 taartpan van 24 cm doorsnede
  • bakpapier
  • munt om te garneren
Geef je waardering
3