Rudolph van Veen

Ingredienten

1
Porties

Frangipane

  • 100 g amandelschaafsel
  • 100 g suiker
  • 1 ei
  • 40 g roomboter

Bodem

  • 5 plakjes bladerdeeg

Topping

  • 150 g roomkaas
  • 1 el poedersuiker
  • 1 citroen
  • 500 g bramen
  • 1 el suiker

Extra nodig

  • staafmixer + staafmixerbakje
  • vlaaivorm
  • boter om in te vetten

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Frangipane
Maal het amandelschaafsel met de suiker, ei en de boter in het bakje van de staafmixer tot een smeuïge massa.

Bodem
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Leg de bladerdeegplakken op elkaar en rol uit tot een vierkant van 40x40 centimeter. Vet de taartvorm in en bekleed met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem. Verdeel de frangipane over de bodem. Bak de taart in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Laat de bodem afkoelen.

Topping
Meng de roomkaas met de poedersuiker. Rasp de schil van de citroen en voeg de helft toe aan de roomkaas. Verdeel de topping over de frangipane. Verdeel de bramen over de topping. Meng de resterende citroenrasp met de suiker en bestrooi de taart ermee. Bestuif met poedersuiker.

Geef je waardering

18
Amandel-bramentaart