De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

amandel-bramentaart

45 min kooktijd
Amandel-bramentaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Frangipane
Maal het amandelschaafsel met de suiker, ei en de boter in het bakje van de staafmixer tot een smeuïge massa.

Bodem
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Leg de bladerdeegplakken op elkaar en rol uit tot een vierkant van 40x40 centimeter. Vet de taartvorm in en bekleed met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem. Verdeel de frangipane over de bodem. Bak de taart in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Laat de bodem afkoelen.

Topping
Meng de roomkaas met de poedersuiker. Rasp de schil van de citroen en voeg de helft toe aan de roomkaas. Verdeel de topping over de frangipane. Verdeel de bramen over de topping. Meng de resterende citroenrasp met de suiker en bestrooi de taart ermee. Bestuif met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker