Stappenplan
-
Pel en snipper de rode ui. Snijd de tomaat in zeer kleine blokjes. Hak de ingemaakte groene pepers fijn. Hak 2/3e van de Turkse peterselie fijn. Pel en rasp de knoflook. Meng alles in een ruime mengkom. Voeg hieraan zout en peper en rode paprikavlokken toe.
-
Meng in een andere kom 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel rode peperpuree tot de peperpuree is opgelost. Meng het sap van een halve citroen door de rode peperpuree met olie. Meng dit daarna door de schaal met groenten.
-
Verdeel de mengkom groenten in 2 schalen. Pureer de ene helft met de staafmixer. Meng de gepureerde massa daarna weer door de mengkom niet gepureerde groenten.
-
Serveer de pikante dip in een schaal. Garneer de schaal met Turkse peterselie. Als je de smaak van de dip te pittig vindt kun je twee eetlepels granaatappelsiroop over de acili ezme schenken.
0 reacties